Baharatlı Kayısı Hoşafı

Baharatlı Kayısı Hoşafı
20 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Baharatlı Kayısı Hoşafı için

Malzemeler

  • 20 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 bardak su
  • 1 adet limon (Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş)
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet yenibahar tohumu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Buz küpleri için
  • İnce rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1-2 çay kaşığı suda bekletilmiş chia tohumu
  • Su
Baharatlı Kayısı Hoşafı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle buz küplerini hazırlayın. Hindistan cevizi parçalarını ince ince rendeleyin.
  2. Daha sonra haşlanmış veya suda bekletilmiş chia tohumuyla karıştırın.
  3. Üzerine su ekleyin ve bu karışımı buz kaplarına aktararak buzlukta bekletin.
  4. Suyu, şekeri ve baharatları şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın.
  5. Meyveleri ve limon dilimlerini ekleyin, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  6. Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurabilir, Ramazan ayı boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
  7. Servis için hoşafı servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Buz küplerini de ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo