Acı Biber Turşusu

Acı Biber Turşusu
01 Kasım 2024

Acı biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan bu turşu, ortalama 30 gün içinde hazırlanır. Pilav, kebap, sandviç ve birçok yemeğin yanına oldukça yakışan acı biber turşusunun raf ömrü de oldukça uzundur. Malzemeler hazırsa, acı biber turşusu tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Alternatif turşu tarifleri için közlenmiş biber turşusu ve kıl biber turşusu tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Acı Biber Turşusu için

Malzemeler

  • 300 gr acı küçük biber 
  • 8 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke 
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı  kaşığı şeker 
Acı Biber Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Biberler yıkanır kurutulur. 
  2. Kavanoz ve kabağı kaynar su içerisinde 15 dakika bekletilir. Kavanoz çıkartılarak içerisine soyulmuş birkaç parçaya bölünmüş sarımsaklar koyulur. 
  3. Biberler dizilir ve en üstte tekrar sarımsak koyulur ve sirke, şeker tuz eklenir.
  4. Kaynar su koyularak kapağı kapatılır.
  5. Ters çevirerek soğutulur. 
  6. 1 ay sonra açarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Acı biber turşusunun hazır olma süreci ortam şartlarına bağlı olarak değişilik göstermektedir.
  • Acı miktarı biber türüne göre değişmektedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo