Kestaneli Bulgur Pilavı

Kestaneli Bulgur Pilavı
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestaneli Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı köy tipi iri bulgur
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 100 gr kestane
  • 1 orta boy soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3~4 dal dereotu
  • Kuru kayısı
  • Tuz
Kestaneli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kestaneleri bıçakla çizip tencerede tuzlu suyla haşlayın.
  2. Dış ve iç kabuklarını soyup ikiye bölün. Soğanları ufak doğrayıp tencerede tereyağıyla kavurun.
  3. Sıcak et suyunu ilave edip kalan tereyağını, kuru üzümü ve baharatları ekleyip kaynatın.
  4. Su kaynayınca bulguru ve kestaneleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika orta daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. 20 dakika demlendirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo