Kavurmalı Kepekli Bulgur Pilavı

Kavurmalı Kepekli Bulgur Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavurmalı Kepekli Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli bulgur
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
Kavurmalı Kepekli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Dana etini tencerede tereyağı ile kavurun. Kırmızı pul biber ve salçayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Suyu ve tuzu ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp su kaynayınca bulguru ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo