Etli Papatya Pilavı

Etli Papatya Pilavı
22 Kasım 2023

Etli papatya pilavı, et suyunun lezzeti ve görüntüsü ile dikkat çekici lezzetlerden biridir. Dilerseniz klasik şehriye ile de bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Papatya Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı papatya şehriye
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Etli Papatya Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. 
  2. Sivri biberleri kıyın. 
  3. Eti teflon tavaya alıp yağsız olarak birkaç dakika kavurun. 
  4. Sivri biber ve domatesi ekleyin. 
  5. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın, suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. 
  7. Etli karışımı şehriyeye ilave edip karıştırın. 
  8. 2.5 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. 
  9. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Klasik şehriye ya da bulgur ile de bu tarifi hazırlayabilirsiniz. 
  • Damak tadınıza göre bir miktar salça ekleyebilirsiniz. 
  • Papatya şehriyelerin bir kısmını kavurup bir kısmını sade bırakabilirsiniz. 
  • Papatya şehriyeyi internetten ya da zincir marketlerden temin edebilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Curlyy YORUM 04 Kasım 2023, 20:03
Bir şey sorabilir miyim kullandığınız Papatya şehriyeyi nerden aldınız
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 15 Aralık 2023, 16:58
Merhabalar, papatya şehriyeyi büyük marketlerden bulabilirsiniz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo