İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14308 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4405 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2351 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5356 Tarif
Salata ve Meze
1311 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8936 Tarif
Yöresel
1992 Tarif
Popüler Tarifler
Kapama
Yoğurtlu Yarma Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
02 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Portakallı havuç reçeli
Malaga pasta
Kolay Mayasız Pişi
Kuşkonmaz Haşlama
Kokoreç
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Ev Yapımı Doğal Detoks Tarifleri: Kilo Verdiren, Yağ Yaktıran 21 Detoks Suyu Tarifi
Kabaklı Diyet Yemekleri: Kabakla Yapılan 14 Nefis Tarif
Kilo Almak İsteyenlere 6 Nefis Shake Tarifi
Evde Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
İstanbul Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları: Gidebileceğiniz En İyi 13 Yer
Dana Etli Yemekler: Dana Etiyle Yapılan 19 Nefis Yemek Tarifi
Büryan Pilavı için
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı et suyu veya su
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
5 sivribiber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan Pilavı
Nasıl Yapılır
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Pilav Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yöresel Tarifler
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
25 Dakika
Sarımsaklı Pilav
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kıymalı Pilav
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Havuçlu Bulgur Pilavı
Selinhdr
Pilav Tarifleri
65 Dakika
Tavuklu Özbek Pilavı
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Mor Lahanalı Pilav
Selinhdr
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Etli Şehriye Pilavı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.