En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14008 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1243 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2320 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
5011 Tarif
Salata ve Meze
1239 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8661 Tarif
Yöresel
1971 Tarif
Popüler Tarifler
Ceviz Reçeli
Kızarmış Dondurma
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
02 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Babaanne kurabiyesi
Sütsüz krep
Tabule
Balayı Kurabiyesi
İsveç keki
Sulu patates yemeği
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Temasıyla İçinizi Isıtacak En İyi 53 Film Önerisi
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Filizlenmiş Kestane Yenir Mi?
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu
Büryan Pilavı için
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı et suyu veya su
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
5 sivribiber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan Pilavı
Nasıl Yapılır
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Pilav Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yöresel Tarifler
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Gallo Pinto
Selinhdr
Pilav Tarifleri
40 Dakika
Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Şehriye
Selinhdr
Pilav Tarifleri
20 Dakika
Patatesli Bulgur Pilavı
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Tavada Barbun Ve Midyeli Pilav
Pilav Tarifleri
80 Dakika
Mantarlı Şehriye Pilavı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.