Büryan Pilavı

 Büryan Pilavı
02 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Büryan Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı et suyu veya su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy domates
  • 5 sivribiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  2. Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  4. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
  5. Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
  6. Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
  7. Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
  8.  Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo