1 yemek kaşığı kuş üzümü (15 dakika suda bekletilmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, yenibahar
Amasya İç Pilavı
Nasıl Yapılır
Pirinci ılık suda 15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
Küçük bir tavada tavla zarı küçüklüğünde doğradığınız ciğerleri 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
Kalan sıvı yağı ayrı bir tavada ısıtıp soğanı yumuşayana kadar kavurun. Üzerine fıstıkları, kuş üzümlerini ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Pilavı pişireceğiniz tencereye 1.5 bardak sıcak su ile tereyağını ekleyin. Su kaynayınca pirinci, kavurduğunuz soğanlı karışımı, ciğerleri, tuzu ve baharatını ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.