Amasya İç Pilavı

Amasya İç Pilavı
08 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Amasya İç Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 soğan (Küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 150 g koyun ciğeri
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (15 dakika suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, yenibahar
Amasya İç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci ılık suda 15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
  2. Küçük bir tavada tavla zarı küçüklüğünde doğradığınız ciğerleri 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  3. Kalan sıvı yağı ayrı bir tavada ısıtıp soğanı yumuşayana kadar kavurun. Üzerine fıstıkları, kuş üzümlerini ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  4. Pilavı pişireceğiniz tencereye 1.5 bardak sıcak su ile tereyağını ekleyin. Su kaynayınca pirinci, kavurduğunuz soğanlı karışımı, ciğerleri, tuzu ve baharatını ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo