Tam Buğdaylı Lavaş

Tam Buğdaylı Lavaş
16 Şubat 2023

Kebap tariflerinin vazgeçilmezi haline gelen lavaş, yemeklerin yanında servis edilen bir besindir. Genellikle dürüm yapımında kullanılan lavaş, un, süt ve maya ile hazırlanır. Ancak bu kez beyaz un yerine tam buğday ununu kullanarak daha sağlıklı ve düşük kalorili lavaş tarifini sizlere sunacağız. Malzemeleri hazır ettiyseniz, tam buğdaylı lavaş tarifine geçebilirsiniz. 

Alternatif olarak ev yapımı lavaş tarifini de deneyebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tam Buğdaylı Lavaş için

Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket hazır maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • ½ çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı ılık su 
Tam Buğdaylı Lavaş

Nasıl Yapılır

  1. Maya, ılık su ve şeker bir kabın içerisinde karıştırılır ve kabarması beklenir.
  2. Maya kabardıktan sonra içerisine süt, tam buğday unu eklenir ve yoğrulur.
  3. Yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.
  5. Bezeler un yardımıyla merdane ile yuvarlak şekillerde ince açılır.
  6. Düz bir tavada yağsız şekilde lavaşlar pişirilir.
  7. Piştikten sonra dürümlerde veya yemeklerin yanında servis edilir. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dilediğiniz unu kullanabilirsiniz. 
  • Tava yerine sac kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo