@haticemazi
1 milyon takipçi
Hatice Mazi
- Yoğurma kabına mayayı, şekeri ve ılık suyu koyup karıştırın. Ardından ılık sütü, yağı ve yoğurdu ekleyip yine karıştırın. Unun yarısını dökün, tuzunu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Geriye kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üstünü örtüp 45 dakika mayalanması için bekletin. Hamur iki katına çıkmalı.
- Dinlenen hamuru eşit şekilde mandalina büyüklüğünde bezelere bölün. Pekmeze su karıştırın. Pekmezli suya önce bezenin üst tarafını batırın, sonra bezeyi susama batırın. Tepsiye aralıklarla dizin. Tepside bu şekilde 20 dakika ya da yarım saat bekletin, tekrar mayalansın.
- 1 çay bardağının arkasıyla simitlerin ortasına batırın. Açtığınız çukura pizza malzemesi koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Sebzeli mini pizzalar tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.