Samosa

Samosa
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Samosa için

Malzemeler

Hamur için

  • Yarım kg un
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz

İç malzeme için

  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 çay kaşığı tane kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 sivri biber
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
  • Kekik
Samosa

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için yarım kg un, kekik tohumu, su ve tuzu iyice karıştırın. Bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın.
  2. Tane kimyon ve kişnişi ekleyip karıştırın. Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha karıştırın.
  3. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyarak çatalla püre haline getirin.
  4. Patates püresini, haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivri biber ve ince kıyılmış maydanozu baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
  5. Hamuru merdaneyle büyük bir kare şeklinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler halinde kesin.
  6. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şekilde kapatın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp, üzerine kekik serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo