Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Dilimleyip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzüp 1 çay bardağı süt ilave ederek püre gibi hazırlayın. Mayayı ılık suda eritin. Unun ortasını havuz gibi açın.
Ayçiçek yağı, 1 yumurta, bir miktar suda eritilmiş maya, tuz, şeker, patates püresi ve sütü ekleyin.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
İç harç için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstığı 1-2 dakika kavurun.
Soğan ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ocaktan almadan önce kuş üzümlerini ilave edin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Harcı ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın.
Her birini hafifçe unlayıp merdane ile yuvarlak şekilde açın. Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan paylaştırıp diğer kenarını üzerine kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.