- Poğaça hamuru için maya ve un haricindeki malzemeleri derin bir kap içerisinde karıştırın.
- Üzerine maya ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve sıcak bir yerde 1 saat mayalanmasını bekleyin.
- Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartarak bezeler elde edin. Bezeleri hafif unlu bir zemin üzerinde, merdane yardımı ile açın.
- Lor peyniri ve beyaz peyniri çatalla ezip, maydanozu ince kıyın. Açtığınız hamurun kenarlarına, karşılıklı 4 kesik atın ve ortasına peynirli harçtan koyun.
- İlk kesiğin ucunu hafif kıvırarak peynirin kenarına kapatın. Ardından karşısındaki parçayı da aynı şekilde ucunu kıvırarak kapatın ve uç kısımları sıkıca birleştirin.
- Karşılıklı diğer iki parçayı da aynı şekilde kapatın ve en son ucu sıkı sıkı alta gelecek şekilde kapatın. Peynir ortada kalacak.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulamaya devam edin. Şekillendirdiğiniz gül poğaçaları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Diğer taraftan yumurta sarısı ve sıvı yağı bir kasede karıştırın ve fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz; zeytin, domates ve biber ile hazırlanan gül poğaça tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.