Naneli Helezon Kurabiye

Naneli Helezon Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Naneli Helezon Kurabiye için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 220 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yeşil gıda boyası
  • Nane aroması
Naneli Helezon Kurabiye

Nasıl Yapılır

Bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın. Şeker ve tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilya ekleyip karıştırın. Unlu karışımı azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Yarısına kakao ekleyin. Diğer yarısına yeşil gıda boyası ve nane aroması ekleyip yoğurun. Gerekirse süt ile yumuşatıp, un ekleyerek toparlayın. Hamurları 15 dakika buzdolabında soğutun. İki yağlı kağıt arasında kakaolu hamuru merdane ile açın. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açın ve iki hamuru üst üste yerleştirin. Kenarlarından keserek hamuru düzgün hale getirin ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu 15 dakika buzdolabında soğutun. 1 cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo