Vücudumuz için en önemli elementlerden biri kalsiyumdur. Kalsiyum kemiklerimizin ve dişlerimizin ana maddesidir. Vücuttaki kalsiyumun yüzde 99’u bu şekilde bulunur. Yüzde 1’i ise kanda ve yumuşak dokuda bulunur. Dolaşımdaki kalsiyumun başlıca görevi; kanın pıhtılaşmasını sağlamak, eklemleri ve kemikleri onarmak, kalp ritmini düzenlemek, sinir uyarılarının iletimini sağlamak, kasların kasılabilirliğini ayarlamak ve dokuların canlılığının sürdürülmesine katkıda bulunmaktır. Sizlere yumurta kabuğundan kalsiyum tozu nasıl hazırlanır anlattık. Bu şekilde yumurta kabuklarından kalsiyum takviyesi alabilirsiniz. İşte, yumurta kabuklarından kalsiyum tozu nasıl yapılır:
En iyi, en ucuz ve biyoyararlanımı en yüksek kalsiyum kaynaklarından biri yumurta kabuklarıdır. Evde kolayca kendi kalsiyum tozunuzu bir saatten kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Öyleyse devam edin ve smoothie'lerinize (veya meyve suyu, çorba veya sabah iksirinize) bu DIY yumurta kabuğu kalsiyum tozuyla destek verin.
Kalsiyum, bedensel süreçler için önemli olan ancak eski yöntemlerle yeterince almak zor olabilen minerallerden biridir. Yeşil yapraklı sebzelerde ve brokolide bulunur, ancak gözle görülür faydalarını görmek için bunlardan çok fazla yemelisiniz. Ayrıca takviye de her zaman mükemmel bir çözüm değildir. Reçetesiz satılan kalsiyum takviyeleri mideyi rahatsız edebilir ve emilmesi zor olabilir.
Yumurta kabuklarının neredeyse tamamı kalsiyum karbonattan oluşur; bu da tam olarak tırnaklarımızı, dişlerimizi ve kemiklerimizi oluşturur. Ayrıca protein, magnezyum, selenyum, stronsiyum ve kemiklere ve eklemlere iyi geldiği söylenen diğer bileşiklerle de yüklüdürler. Tam bir gıda oldukları için vücudumuzun yumurta kabuklarında bulunan besin maddelerini emmesi ve özümsemesi daha kolaydır. En iyi yanı ise bunların %100 ücretsiz ve sıfır atık olmasıdır. Eski kabuklarınızı saklayın ve mutfağınızdaki yiyecek atıklarının azaltılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Yumurta kabuklarınızı biriktirmenizi öneririz. Yaklaşık 10-12 yumurta olduğunda hazırlamanız daha iyi olacaktır. Kalsiyum tozunuzu yapmadan önce kabukları sterilize edeceksiniz, böylece kalan yumurta kabuklarını buzdolabındaki bir kaba koyabilir ve biriktirebilirsiniz.
Beş günden az bir süre buzdolabında bekletildiğinde kabukların bozulmaması için dondurucuda saklayabilirsiniz.
Daha sonra, besleyici bir destek sağlamak için sabah smoothie'nize yarım çay kaşığı kalsiyum tozu atın.
Malzemeler/ Ekipmanlar:
Yapılışı: