Yeşil mercimek, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. 'Kara şimşek' ismiyle de bilinen bu yemek, yüksek oranda lif ve demir içerir. İsteğe göre havuç, patates gibi farklı malzemelerle zenginleştirilir. Hazırlaması 20, pişirmesi ise 40 dakikadır. Yeşil mercimek yemeğinin porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Bu sayede diyet listelerine de eklenebilir.
Yeşil mercimek denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de bulgur pilavıdır. Bolu yöresiyle özdeşleşen ıza bulguru domates ile hazırlanır ve kısa sürede sofralardaki yerini alır.
Bulgur pilavı sevmeyenler için, bir diğer önerimiz pirinç pilavıdır. Ortalama 30 dakikada sunulan bu pilav, yalnızca 4 malzemeden oluşur.
Arroz rojo olarak da bilinen Meksika pilavı, domates ile hazırlanan bir pilav çeşididir. Farklı tatlar denemek isteyenler için ideal lezzettedir.
Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan düğün çorbası, adından anlaşılacağı üzere kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İtalyan mutfağında da önemli bir yere sahiptir.
Tarhana çorbası, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biridir. Özellikle kış aylarında tercih edilir. 30 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.
Ana yemeğe geçmeden önce midenizi rahatlatmak istiyorsanız, yayla çorbası ideal bir seçim olacaktır. Yayla çorbasının porsiyonu, ortalama 95 kalori değerindedir.
Yeşil mercimeğin yanında atıştırmalık bir şeyler sunmak istiyorsanız, patates, mısır gevreği ve kaşar peyniri ile hazırlanan nefis patates topları tarifimizden yararlanabilirsiniz.
Ne yemek yaparsa yapsın, sofrasında mutlaka salataya yer vermek isteyenleri böyle alalım. Sevdiğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz marul salatası, mercimek yemeğinin lezzetini hafifletir.
Mantar, frenk soğanı ve maydanoz ile hazırlanan mantar sote, hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemektir. Özellikle vejetaryen menüleri için idealdir.
Mercimek yemeğinin yanında farklı bir makarna sunmak istiyorsanız, makaroni makarnası ve cheddar peyniri ile hazırlanan, fırında pişirilen mac ancd cheese tarifine göz atabilirsiniz.
Patlıcan, lahana, sarımsak ve sirke ile hazırlanan patlıcan turşusu, sulu yemeklerin vazgeçilmezidir.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan acı biber turşusu, hemen hemen birçok yemeğin yanında sunulabilir. Özellikle acı severlerin favorisidir.
Kış aylarında sık sık tüketilen salatalık turşusu, küçük körpe salatalarla hazırlanır. Bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir.
Listemizin sonuna gelirken, mercimek yemeğinin vazgeçilmezi olan yoğurt tarifine yer vermemek olmazdı. Evde kendi ellerinizle yapabileceğiniz yoğurt ile menünüzü zenginleştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;