Yağlı Kağıt İle Pişirme Yaparken İhtiyacınız Olacak İpuçları

Yağlı kağıt özellikle fırın ürünlerinde kullanılan bir mutfak ekipmanıdır. Yağlı kağıt ile çalışırken ihtiyacınız olacak ipuçlarını sizler için derledik. İşte, yağlı kağıt ile pişirme yaparken ihtiyacınız olacak ipuçları:
Yağlı Kağıt İle Pişirme Yaparken İhtiyacınız Olacak İpuçları
20 Ocak 2023, 15:02

Profesyonel mutfaklarda ve ev mutfaklarında en sık kullanılan ekipmanlardan biri yağlı kağıtlardır. Özellikle fırın ürünlerinde kullanılan yağlı kağıt fırın dışında ocakta yapılan yemeklerde de kullanılır. Bu özel kağıt türü, ağartılmış beyaz veya ağartılmamış kahverengi olarak gelir ve yüksek fırın sıcaklıkları için güvenli olan ve en yapışkan gıda maddelerinin bile yapışmasını önleyen ince bir silikon kaplamaya sahiptir. Bir rulo halinde veya önceden kesilmiş yapraklar halinde gelebilir. Yağlı kağıt bir diğer adı ile parşömen kağıdı inanılmaz derecede çok yönlüdür ve çikolata kabuğu gibi soğuk tarifler ile çikolatalı kurabiye gibi sıcak tarifler için iyi çalışır. Parşömen kağıdının kullanım alanları neredeyse sonsuzdur ve pişirme oyununuzu tamamen yeni bir seviyeye taşıyabilecek bir dizi temel tüyo vardır. Bu kullanışlı mutfak aletini kullanmak için favori ipuçları vardır. Sizler için bu ipuçlarını sıraladık. İşte, yağlı kağıt ile pişirme yaparken ihtiyacınız olacak ipuçları:

Balmumu Kağıdı İle Aynı Değil

Balmumu kağıdı ile parşömen kağıdını karıştırmanın feci sonuçları olabilir. İki tür kağıdın farklı kaplamaları vardır: Balmumu kağıdı ince bir parafin mumu tabakasıyla kaplanır ve parşömen kağıdı silikonla kaplanır. Mumlu kağıt, süper yapışkan şekerle çalışmak için mükemmeldir, ancak ne yazık ki fırına konulursa erir ve yanmış kağıtlara ve harap tavalara yol açabilir. Parşömen kağıdı, özellikle fırınlarda kullanılmak üzere oluşturulmuştur.

Balmumu kağıdının yeri, yani mikrodalgada kullanım veya kuru, elenmiş malzemeleri yakalamak için yeri vardır. Diğer bir yaygın kullanım, tereyağlı dondurmayı borulamak veya sert şekerle çalışmaktır. Şekerleme katılaştıktan sonra kolayca çıkarılabilir ve nihai yerine aktarılabilir. Fırını içeren herhangi bir kullanım için, dikkatli olun ve parşömen kağıdına yapıştırın.

pişirme kağıdı

Fırındaki Isı Altına Direk Koymayın

Fırında yemek pişirme söz konusu olduğunda parşömen kağıdı gerçek bir oyun değiştirici olsa da, bazı sınırlamaları vardır. Çoğu marka, kağıdın 200 dereceye kadar güvenli olduğunu ve bunun ortalama bir tarif için yeterli olması gerektiğini belirtir. Bununla birlikte, çoğu fırının üstünde, özellikle ısıtma elemanı gaz kullandığında, bu sıcaklığı kolayca aşabilecek piliçler bulunur. Piliç altında parşömen kağıdı kullanmak büyük bir hayır-hayırdır ve en iyi ihtimalle kağıdın yanmasına ve en kötü ihtimalle mutfakta yangına neden olur.

Ne de olsa parşömen kağıdı hala kağıttır ve yüksek sıcaklıklarda veya doğrudan aleve maruz kaldığında yanar. Çok yüksek sıcaklıklar gerektiren tarifler için, silikon pişirme altlıklarına yapıştırın veya astarı tamamen atlayın. Elinizde potansiyel olarak tehlikeli bir durum olmasındansa biraz yiyecek yapışmasıyla uğraşmak daha iyidir.

Hava Fritözünde Kullanın

Fritözler inanılmaz icatlardır ve mutfak aletleri dünyasına yapılan en iyi yeni eklemelerden biridir. Bir parça teknolojik sihirbazlık gibi görünse de, havalı fritözler aslında sadece küçük konveksiyonlu fırınlardır. Güçlü fan, sıcak havayı sürekli olarak dolaştırır ve sepetteki delikler, havanın yiyeceğin her tarafında dolaşarak her tarafının kızarmasını sağlar.

Çoğu havalı fritöz sepetindeki yapışmaz kaplama, yaygın olarak kullanılan yiyeceklerin yapışmasını önlemek için yeterli olsa da, potansiyel olarak biraz soruna neden olabilecek bazı tarifler vardır. Güzel haberler? Ekstra bir yapışmaz kaplama tabakası sağlamak ve hızlı ve kolay temizlik için hava fritözünde parşömen kağıdı kullanabilirsiniz. Tek dezavantajı, kağıdın hava fritözünde meydana gelen bazı hava akışlarını engellemesidir, bu yüzden bunu aklınızda bulundurun.

Sebzeleri Kızartmak İçin Kullanmayın

Çıtır çıtır, kavrulmuş sebzeler son derece lezzetlidir ve lezzetin çoğu, yemek tavayla temas ettiğinde oluşan derin karamelizasyondan gelir. Aralara eklenen herhangi bir yağ, fırının ısısının sebzelere aktarılabileceği ortamı sağlar ve bu harika kızarma ile sonuçlanır. Parşömen kağıdı, yapışmaz bir bariyer ve süper kolay temizlik sağlama konusunda mükemmel bir iş çıkarsa da, sebzeleri kızartmak için parşömen kağıdı kullanmadan önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz.

Kağıdın kendisi, silikon kaplama nedeniyle ısıya biraz dayanıklıdır ve bu direnç, sebzelerin tava ile temas ettiği herhangi bir noktada kızarmasını önlemek için yeterli olabilir. Etrafta dolaşan sıcak hava akışı nedeniyle sebzelerin üstü yine de kızarır, bu nedenle kavrulmuş sebzeler için parşömen kullanmanın artıları ve eksileri duruma göre değişir.

Kıvrılmadan Tutun

Gerekli tarif, su veya pişirme spreyi ilavesini kabul edemeyecek kadar hassassa, kağıdın kıvrılmasını önlemenin başka bir yolu vardır. Bu basit adım daha kolay olamazdı. Tek yapmanız gereken, kağıdı tekrar düzleştirmeden önce bir top haline getirmek. Ufalanmış kağıt, kağıdın tekrar kıvrılma eğilimini bozar ve kağıdın, yiyecek ile fırın tepsisi veya tava arasında yapışmaz bir bariyer sağlama özelliğini bozmaz.

Kartuş Yapmayı Öğrenin

Bir parşömen kapağı veya bazen adlandırıldığı şekliyle kartuş yapmak, ciddi bir aşçı için temel bir mutfak hilesidir. Bu teknik oldukça basittir ve size ilkokulda kağıttan kar tanesi yapmayı hatırlatabilir. Parşömeni bir kare şeklinde kesmek, ardından bu kareyi ikiye katlayarak bir üçgen haline getirmek ve ardından iki kez daha ikiye katlamakla başlar. Bu noktada kalın ama sıska bir üçgen olacak.

Hızlı Bir Sıkma Torbası Yapılabilir

Yağlı kağıttan hızlıca bir sıkma torbası yapabilirsiniz. Üçgen şeklinde kestiğiniz yağlı kağıtların Kuyruk, hepsini bir arada "kilitlemek" için koninin üzerine katlanır. Bazı fırıncılar, torbanın üst kısmını birkaç kez katlayarak bitirmeyi tercih eder, böylece hiçbir ürün üst kısımdan dışarı çıkamaz. Bu numara bir tutam kullanışlı olabilir, ancak az miktarda krema veya eritilmiş çikolata ile çok daha iyi çalışır. Gerçek bir pasta torbasında büyük miktarlarda buzlanma çok daha iyidir.

Kağıtta Levrek

Balık Pişirmek İçin Kullanın

Papillote veya "kağıt içinde" balık pişirmek, gerçekte olduğundan çok daha zor görünen süslü bir Fransız mutfak fantezisidir. Papillote balık pişirmek aslında son derece kolaydır ve her tür balık için kullanılabilir. Teknik basittir: Balıkları ve tatlandırıcı malzemeleri parşömen kağıdına koyun, yumurta akı ile kapatın (bir çeşit yapıştırıcı görevi görür) ve fırına koyun. Fırın ısınırken balıktan ve diğer malzemelerden çıkan buhar çantayı doldurur ve içindekileri pişirir.

Bu yöntem, hazırlık açısından biraz daha önceden taahhüt gerektirir, ancak sonuç, temizlik parşömen kağıdını fırlatmak kadar basit olduğunda daha sonra gelir. Kağıtta yemek pişirmek de oldukça az yağlı bir pişirme yöntemidir, ancak yine de, yemek pişerken tatlar kağıt içinde hapsolduğu için buharda pişirmekten daha lezzetli olmayı başarır.

Mükemmel Cupcake Kalıpları Yapın

Parşömen kağıdından birkaç kare kesin, uygun kıvrımları yapın ve bunları muffin tepsisine doldurun. Parşömenin görünümü, herhangi bir unlu mamul için kesinlikle daha sofistike, profesyonel bir unlu mamul öğesi verir, ayrıca muffin kaplarında sıklıkla bulunan boya veya ağartıcı eklenmesini önleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Hava fritözünde ne pişirmemelisiniz?
  2. Pişirme kağıdının kullanım alanları
  3. Karbonatın kullanım alanları
  4. Portakal kabuğuyla ne yapılır?
  5. Pirincin kullanım alanları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo