Vişneli yaprak sarma, kısa süreli saklama için buzdolabında hava almayan bir kapta 2-3 gün muhafaza edilebilir. Uzun süreli saklama için ise pişmiş veya pişmemiş halde dondurucuya koyularak 2-3 ay tazeliğini koruması sağlanabilir. Saklama sırasında sarmaların sıkıca sarılması ve çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması önemlidir.
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra hava almayan bir saklama kabına koyun. Üzerini hafif nemli bir yağlı kâğıt veya streç film kapatabilirsiniz. Buzdolabında 2-3 gün saklanabilir.
Sardıktan sonra sıkı bir şekilde dizip üzerini streç filmle kaplayın. Pişirmeden önce 1-2 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
Pişmiş sarmaları iyice soğuttuktan sonra tek kullanımlık porsiyonlar halinde hava almayan kaplara veya buzdolabı poşetlerine koyun. Derin dondurucuda 2-3 ay saklanabilir. Tüketmeden önce buzdolabında çözülmesini bekleyip hafifçe ısıtabilirsiniz.
Sardıktan sonra sıkıca sarılmış halde hava almayan bir kap veya streç filme sararak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çözdürmeden direkt tencereye dizip kısık ateşte pişirebilirsiniz.
Vişneler ekşi olduğu için sarma pişerken aşırı ekşi olmaması için pişirme suyuna az miktarda şeker ekleyebilirsiniz. Sarmaları sıkı sarmalısınız, aksi halde çözüldüğünde dağılabilir. Oda sıcaklığında uzun süre bekletmeyin, aksi halde iç harcı bozulabilir. Dondurucudan çıkardıktan sonra tekrar dondurmayın, yapısı bozulabilir.
Şunlara da göz atın: