Kıyma etin çekilmesi ile hazırlanır. Spagetti, hamburger veya biber dolması yapmak için taze kıyma satın aldığınızda kasap veya bakkalda mevcut olan en taze seçeneği almak çok önemlidir. Taze kıyma en iyi tada sahip olacak ve son satış tarihi dolmak üzere olan bir pakete kıyasla buzdolabında raf ömrü boyunca dayanacaktır. Ancak en taze kıymayı satın aldığınızda bile, buzdolabında ve zamanında yiyemezseniz dondurucuda ne kadar dayanacağını bilmelisiniz.
Kıymayı 4 derece veya daha düşük bir sıcaklığa ayarlanmış bir buzdolabında saklamalı ve bir ila iki gün içinde kullanmalısınız. Buzdolabında daha uzun süre bırakılan kıyma, bakteri üretebilir, dışı griye dönebilir ve kötü bir kokuya sahip olabilir ve atılması gerekir. Kıymayı iki gün içinde kullanamazsanız dondurun çünkü -18 derece veya daha düşük bir sıcaklığa ayarlanmış dondurucuda kalitesini kaybetmeden üç ila dört ay dayanabilir.
Kıymayı buzdolabında saklarken en iyi saklama seçeneği, onu piyasadan geldiği orijinal, ağzı kapalı kapta saklamaktır. Kıymanın bir kısmını kullanmak için paketi açmanız gerekiyorsa, plastik ambalaj kullanın ve geri kalanını sıkıca kapatın veya hava geçirmez bir kapta saklayın. Yeni bir kaba konulup konulmadığına bakılmaksızın, mağazadan satın alındıktan sonraki iki gün içinde kullanılması gerektiğini unutmayın.
Kıymayı uygun şekilde dondurmak ve tazeliğini korumak için, dondurucuda güvenli, hava geçirmez bir kapta saklanmalı, tamamen kapalı bir dondurucu poşeti ile kapatılmalı veya alüminyum folyo veya dondurucu kağıtla sıkıca sarılmalıdır. Raf ömrünü uzatmak ve olası dondurucu yanıklarını önlemek için vakumlu kapatıcı kullanın. Dondurulmuş kıymayı çözmeye hazır olduğunuzda, en güvenli seçenekler onu gece boyunca buzdolabına koymak, soğuk suya koymak veya mikrodalgadaki buz çözme ayarını kullanmaktır.