Süt reçeli, ‘süt karameli’ olarak da bilinir ve birçok Latin Amerika ülkesinde tüketilir. İspanyolca dulce de leche olarak bilinir. Çoğunlukla kahvaltıda veya çay saatlerinde tüketilir. Süt ve şekerin yavaş yavaş kaynatılarak yoğunlaşması ile eldi edilir. Kullanılabilecek alanlar oldukça fazladır ancak yoğunlukla sos veya dolgu olarak kullanılır.
Süt Reçeli Nerelerde Kullanılır?
Süt Reçeliyle Yapılan Tatlılar Nelerdir?
Süt reçelinin kek ve kurabiyelerde dolgu malzemesi olarak kullanıldığını söylemiştik. Hazırladığınız kek ve kurabiyelerin içerisine süt reçeli sürerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Son yılların en sevilen lezzetlerinden biri olan brownie'yi bu kez süt reçeli ile tatlandırdık. Üzeri süt reçeli ile kaplanan yumuşacık brownie'yi çay ve kahve yanında sunabilirsiniz.
Çıtır çıtır kurabiye hamurunu, tarçın ve süt reçeli ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Arası süt reçeli ile doldurulan tarçınlı kurabiyeleri, süte batırarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Kahvaltılara renk katan, tatlı yapımında kullanılan süt reçelini bu kez şekersiz versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Yalnızca 2 malzeme ile hazırlanan şekersiz süt reçelini, sevdiğiniz kurabiyelere ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;