Şef Çiğdem Seferoğlu, Fenomen Lezzetler kitabında en sevilen tariflerini paylaştı. İşte, şık sunumu ve lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken 9 tarif:
Un, tereyağı ve yumurta ile hazırlanan tart hamurunun, lor peyniri ve incir ile süslenmesiyle hazırlanan bu tarif, özellikle yaz aylarında hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır.
Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan şeftaliyi, ızgarada pişirdikten sonra, kuru dut, börülce, semizotu ve Akdeniz yeşillikleri ile bir araya getirerek düşük kalorili bir salata hazırlayabilirsiniz.
Süzme peynirin, domates, biber, kekik ve biberiye ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu yaz salatası, buzdolabında dinlendirilir. Mikro filizlerle süslenerek servis edilir.
Yemeklerin yanında sunulan cacığı, vişne, semizotu, nane ve chia tohumu ile zenginleştirin. Özellikle yaz aylarında hafif beslenmek için bu tarifi defterinize kaydedebilirsiniz.
Yaz aylarında pazar tezgahlarındaki yerini alan bamyaları, vişne, soğan ve zeytinyağı ile birlikte pişirerek nefis bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Limonla birlikte servis edin.
Bostan patlıcanının soğan, domates ve nohut ile doldurulmasıyla hazırlanan imam bayıldıya farklı bir tat katmak isteyenleri böyle alalım.
Yemeklerin yanında meze niyetine sunulan humusu, füme kaburga, maydanoz, zeytinyağı ve limon suyu ile zenginleştirin. Ekmek dilimleri ile birlikte servis edin.
Vişne, biber, salatalık, domates, maydanoz ve nane ile hazırlanan kaşık salatanın en önemli püf noktası, malzemelerin küçük küçük doğranmasıdır. Servis etmeden önce üzerinde nar ekşisi gezdirin.
Kıbrıs kökenli bir peynir olan ve pişirilerek tüketilen hellim peynirini, bonfile ile birleştirmeye ne dersiniz. Üzerine zeytinyağı ve çörekotu eklemeyi unutmayın.
Şunlara da göz atın;