Safran süsengiller familyasına ait bir bitkidir. Yemeklerde sık sık kullanılan bu baharat lüks bir baharat olarak bilinir. Türkiye'de en çok safran Safranbolu'da yetişir. Mor çiçeklerin içerisinden toplanarak elde edilir. Lezzetli olan bu baharat Dünya'nın birçok yerinde tariflerde kullanılır. Sizler için safran ile hazırlanan tariflerimizi derledik. İşte, safran ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 9 tarif:
Safran ve biberiye ile hazırlanantavuk parçalarını ister salata ister pilav ile tüketebilirsiniz.
Safranlı su içerisinde pişen pirinçler kırmızı renk alır. Basmati pirinçler ile hazırlanan bu salata soğuk servis edilir. Özel günlerinizde salata olarak sunabilirsiniz.
Şah pilavı, Azerbaycan mutfağının yöresel lezzetlerinden biridir. Pilav yapımında kuzu eti, kestane, kuru kayısı, kuru üzüm ve safran kullanılır. Malzeme ve lezzet bakımından zengin bir pilavdır.
Safran ile lezzetlendirilmiş hem sağlıklı, hem lezzetli balık çorbası tarifi ile karşınızdayız. Balık çorbası yapımında iskorpit, kırlangıç veya levrek kullanabilirsiniz.
Safran, kek,k ve karabiber ile tatlandırılmış bu tuzlu kurabiyer çay yanında lezzetli atıştırmalık olacaktır. Yanınızda taşıyabileceğiniz bu lezzetli kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz.
Osmanlının sevilen tatlılarından zerdede safran ile hazırlanan başka bir lezzettir. Klasik bir lezzeti sofralarınıza dahil etmek isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Safran içerisinde pişirilen elma süzme yoğurt üzerinde servis edilir. Hafif olan bu meyveli tatlı akşam yemeklerinden sonra tüketilebilir.
Bol lezzetli, dolu dolu bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Bu soğuk salata öğün olarak tüketilebilir.
Et suyunda pişen balkabağı çorbası sonbahar ve kış sofralarınıza çok yakışacak. Safran ise bu çorbaya farklı bir lezzet katacak.
Şunlara da göz atın;