Reyhan şerbeti Türk mutfağının sevilen ve vazgeçilmez şerbetlerinden biridir. Reyhan güzel kokusu, aromatik tadı ile sevilen bir yeşillik olarak kullanılabilir. Salata, içecek ve yemeklerinizin içerisine çok yakışır. Reyhan ile hazırlanan en popüler ürün kesinlikle şerbetidir. Reyhan şerbetini hazırlamak çok kolaydır aynı zamanda lezzetlidir. Sizler için reyhan şerbetinin faydalarını ve nasıl hazırlandığını anlattık. İşte, reyhan şerbeti nasıl yapılır, faydaları nelerdir:
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 lt sıcak su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 demet reyhan (Sapı ve yaprağı birlikte)
- 1/2 adet limon
- 1 adet çubuk tarçın
- 1-2 adet karanfil
Yapılışı:
- İlk olarak reyhanları sap ve yapraklarıyla birlikte limon ve şekerle ovun, reyhanlar iyice rengini versin.
- Ardından reyhan karışımının üzerine tarçın ve karanfilleri de koyarak, tüm malzemenin üzerine sıcak suyu ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Şerbet dinlenince süzün delikli süzgeç ile süzün.
- Buzlu bardakta servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Reyhan Şerbetinin Faydaları
- Hafıza güçlendirir.
- Stresi azaltır.
- Depresyona iyi gelir.
- Kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur.
- Hazımsızlığa iyi gelir.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Hipertansiyonu olan kişilerde kan basıncını düşürür.
- Diş çürümesine neden olan bakterilerin büyümesini engeller.
- Öksürük giderici etkisi vardır.
Şunlara da göz atın;
- Gül yağının faydaları nelerdir?
- Çiriş otunun faydaları nelerdir?
- Soya sütünün faydaları nelerdir?
- Demir dikeninin faydaları nelerdir?