Fransız mutfağından dünyaya yayılan profiterol, pate a choux hamuru, krema ve çikolata sosundan oluşur. Yuvarlak toplar halinde sunulan bu tatlı, soğuk bir şekilde servis edilir. İsteğe göre üzerinde farklı soslar da kullanılabilir. İşte, evde kolayca deneyebileceğiniz 10 farklı profiterol tarifi:
Orijinal profiterol yapmak isteyenleri böyle alalım. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan bu tatlı, yaklaşık 335 kaloridir. Çikolata sosu bitter veya sütlü çikolata ile hazırlanabilir.
Kremasında damla sakızı kullanılan profiterol, çikolatalı sos eşliğinde servis edilir. Damla sakızı, tatlıya aroma katmak amacıyla kullanılır.
Ortası çilek, böğürtlen, frenk üzümü gibi meyvelerle süslenen meyveli profiterol, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. Ortasında kullanılan meyve seçimi, tamamen damak zevkinize bağlıdır.
Çikolata soslu dondurmalı profiterolü diğerlerinden ayıran en önemli özellik, ortasında krema yerine vanilyalı dondurma kullanılmasıdır. Yaz ayları için idealdir.
Krema ve hamuru aynı şekilde hazırlanan bu profiterol, çilek sosu ile lezzetlendirilir. İsteğe göre çilek sosunu hazır alabilir veya evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Okurumuzdan gelen bu tarif, bisküvi, elma ve yulaf ezmesi ile hazırlanır. Hamur kullanılmadığı için düşük kalorilidir.
Ortası antep fıstıklı krema ile doldurulan profiterol, orijinaline göre daha hafiftir. Çikolata sosu servis esnasında eklenebilir.
Ortalama 50 dakikada hazırlanan ballı profiterolün hamurunda şeker yerine bal kullanılır. Pişirme işleminden sonra üzerine bal gezdirebilirsiniz.
İç harcında ahududu, üzerinde ise beyaz çikolata ve antep fıstığı kullanılan bu tatlı, profiterolü farklı şekilde denemek isteyenler için idealdir.
Hem dolgusunda, hem de üzerinde frambuaz kullanılan frambuazlı profiterol, genellikle yaz aylarında tercih edilir. Çay veya kahve eşliğinde sunulabilir.
Şunlara da göz atın;