Patlıcan, kuzu kıyma, domates ve biber ile hazırlanan bu kebap, patlıcanların orta büyüklükte doğranmasıyla hazırlanır. Kebap şişlerine bir sıra patlıcan, bir sıra köfte dizilir ve fırında pişirilir. Közlenmiş biber ve domatesle birlikte sunulan patlıcan kebabı, ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Ana yemek olarak patlıcan kebabı yapmaya karar verdiyseniz, yanında sunabileceğiniz tamamlayıcı lezzetlere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Eşlikçilere geçmeden önce patlıcan kebabı tarifini defterinize eklemeyi unutmayın.
Patlıcan kebabı ağır bir yemek olduğu için, öncesinde mutlaka mideyi ısıtmak ve yumuşatmak gerekir. Bu yüzden başlangıç için klasik mercimek çorbası tarifini deneyebilirsiniz.
Kebapların yanına çok yakışan ıza bulgur pilavı, ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre biberle zenginleştirebileceğiniz bu pilavı, patlıcan kebabı ile aynı tabakta servis edebilirsiniz.
Patlıcan kebabını sade bir şekilde sunmak istemiyorsanız, airfryer'da 25 dakikada hazırlanan kaşarlı mantar tarifini deneyebilirsiniz. Yalnızca 2 malzemeden oluşan kaşarlı mantarı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Patlıcan kebabına eşlik edecek hafif bir yemek arıyorsanız, zeytinyağlı taze fasulye tam size göre. Porsiyonu 70 kalori olan taze fasulyeyi, ılık veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Kebap denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan acılı ezme, patlıcanın yanına çok yakışır. Domates, soğan, biber, nane ile hazırlanan acılı ezmeye mutlaka sofralarınızda yer verin.
Genellikle adana ve urfa kebabın yanında servis edilen sumaklı soğan salatası, patlıcan kebabının lezzetli eşlikçilerinden biridir. Özellikle sofrada çeşitlilik olmasını istiyorsanız, sumaklı soğan salatası 15 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Köfteli kebapların yanına çok yakışan gavurdağı salatası, domates, soğan, biber ve ceviz içinin küçük küçük doğranmasıyla hazırlanır. Nar ekşisi ve limon suyuyla zenginleştirebilirsiniz.
Yoğurt, salatalık ve yemlik otu ile hazırlanan bu salata, klasik cacıktan farklı bir aromaya sahiptir. Patlıcan kebabının yanına çok yakışan cacığı, taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Patlıcan kebabını sebze yemekleriyle birlikte sunmak istiyorsanız, karnabahar ve beşamel sos ile hazırlanan karnabahar graten tarifini mutlaka deneyin. Ortalama 45 dakikada hazırlanan bu yemeği, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Yoğurt, havuç, sarımsak ve ceviz ile hazırlanan havuç tarator, sofraya zenginlik katacak mezelerden biridir. Patlıcanın yanına çok yakışan bu mezeyi servis etmeden önce, üzerinde zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın.
Patlıcan kebabının yanında bol bol meze olsun diyorsanız, kereviz, sarımsak, nane, dereotu, yoğurt ve süzme peynir ile hazırlanan Ege ezmesini mutlaka deneyin.
Şalgam, pancar, mor havuç ve limon suyu ile hazırlanan şalgam suyu, kebapların vazgeçilmezidir. Hazırladığınız şalgam suyunu cam şişelere doldurup buzdolabında 15 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;