Patates püresi klasik bir lezzettir. Et yemekleri ile çok yakışan patates püresi sıklıkla yapılan lezzetlerden biridir. Fark etmeden fazla sulu ve cıvık hazırlarsanız kalınlaştırmanız, kıvamı arttırmanız gerekebilir. Bunun nedeni patateslerin fazla pişmesi, çok fazla süt eklenmesi veya pişirme suyunun tamamının boşaltılmaması olabilir. Neyse ki, ısı, un, koyulaştırıcı maddeler veya daha fazla patates kullanmak da dahil olmak üzere, bu mükemmel kıvamı elde etmenin birkaç yolu vardır. Sizler için patates püresi nasıl kalınlaştırılır anlattık. İşte, patates püresi nasıl kalınlaştırılır:
Kalınlaştırmak için Isı Kullanmak
- Patatesleri ara sıra karıştırarak ocakta ısıtın. Patatesleri orta-düşük ısıda büyük bir kapaksız tencereye koyun. Fazla nem buharlaşana ve patatesler istediğiniz kıvama gelene kadar ara sıra bir çatalla karıştırın.
- Patatesleri bir kasede 1-2 dakika mikrodalgada pişirin. Patatesleri mikrodalgaya uygun bir kaba koyun ve üstü açık bırakın. Her dakika sonunda kaseyi mikrodalgadan çıkarın ve kıvamını kontrol edin. Patatesler istediğiniz kıvama gelene kadar 1 dakikalık artışlarla ısıtmaya devam edin.
- Patates püresini 163°C'de 10-15 dakika pişirin. Fırınınızı 163°C'ye önceden ısıtın ve sıvı patates pürenizi cam bir güveç kabına koyun. Fırınınız ısındıktan sonra patateslerinizi 10-15 dakika pişirin ki nemi alsın.
Kıvam Arttırıcı Maddelerin Eklenmesi
- Sizin için çalışan bir kalınlaştırıcı ajan seçin. Patateslerinize ekleyebileceğiniz, onları hızla kalınlaştıracak birkaç bileşen vardır. Un, mısır nişastası, süt tozu, hazır patates gevreği, patates nişastası, ararot, tapyoka veya parmesan peyniri olabilir.
- Seçtiğiniz koyulaştırıcı maddeden 1 yemek kaşığı ekleyin. Kıvam arttırıcı maddeyi patates püresine iyice karışana kadar bir çatalla karıştırın. Tutarlılıkta hemen büyük bir fark göremeyebilirsiniz.
- Her seferinde 1 çorba kaşığı koyulaştırıcı eklemeye devam edin. Her eklemeden sonra karıştırın. İstediğiniz daha yoğun kıvamı elde edene kadar bunu yapın.
Daha Fazla Patates ile Kalınlaşma
- 1-2 çiğ patatesi orta boy bir tavada rendeleyin. Bunu yapmak için bir peynir rendesi kullanın. Patatesler kızarmış patates gibi görünmelidir. Bu biraz zaman alabilir, ancak pürenize dahil ettiğinizde çok kalın olmaması için ince bir şekilde parçalanmaları önemlidir.
- Üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve ardından karışımı kaynatın. Eklemeniz gereken su miktarı, tavanızın boyutuna bağlı olacaktır, ancak temel kural, patates parçalarının suya zar zor batırılması gerektiğidir. Daha sonra karışımı orta ateşte kaynama noktasına getirin.
- Patatesler yumuşayınca suyunu süzün. Karışım kaynamaya başlar başlamaz patateslerden bir tanesini çatalla örnekleyerek yumuşaklığını kontrol edin. Yumuşak ve hassaslarsa, bir kevgir kullanarak suyu hızla boşaltın.
- Patates dilimlerini bir çatalla ezin. Patatesleri tekrar tavaya aktarın ve büyük bir çatal kullanarak istediğiniz kıvamda ezin. Onları fazla ezmekten kaçının, çünkü onları mevcut sulu patates pürenize eklediğinizde pek yardımcı olmayacaktır.
- Taze patates püresini sulu patates püresi ile karıştırın. Bunları mevcut sulu patates pürenize tamamen dahil etmek için bir kaşık kullanın. Bu, onları önemli ölçüde kalınlaştırmalıdır.
Şunlara da göz atın;
- Patates püresi yanına ne gider?
- Haşlanmış patatesli 10 tarif
- Neden yeşillenmiş patatesleri yememeliyiz?
- Patates nasıl temizlenir?