Patates seviyorsanız, patates kabuğunu herhangi bir yan etki olmadan yiyemeyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bu, birçok kişinin patates yemeklerinin patates kabuğu çıkarılmış olarak servis edildiğini görmesi nedeniyle yaygın bir sorudur. Sebzelerin kabukları genellikle sert ve tatsız bir yapıda olduğu için tüketilmez. Özellikle çiğ sebzelerin kabuğunu tüketmek, mikrop ve bakteri riskini artırabilir.
Patates yemeyi seviyorsanız, patates kabuklarının yenmesinin güvenli olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. İyi haber şu ki, patatesin içini yediğiniz gibi patates kabuklarını da yiyebilirsiniz. Bu yüzden patateslerin genellikle kabuklarıyla servis edildiğini görürsünüz, çünkü patatesin kabuğunu yemekte hiçbir sakınca yoktur. Aslında, patatesin kabuğu, patatesin en besleyici kısmı olarak kabul edilir.
Artık patates kabuklarını güvenle yiyebileceğinizi bildiğinize göre, patates kabuklarının sağlıklı olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz . İyi haber şu ki, patates kabukları çok sağlıklı kabul ediliyor, hatta belki de patatesin en sağlıklı kısmı. Bu kural, kabuğu genellikle çıkarılmış çeşitli sebzeler için geçerlidir. Çünkü kabuk, çıkarmak yerine yiyerek faydalanabileceğiniz iyi şeylerle doludur. Patatesin kabuğu sağlığınız için çok faydalı olabilecek vitamin ve minerallerle doludur. Özellikle patatesin etinin kabuğuyla karşılaştırıldığında çok fazla vitamin veya mineral içermediği gerçeğini göz önünde bulundurursak. Patates kabuğu yemenin en iyi yanlarından biri, lif açısından zengin olmasıdır . Aslında, patates kabuğu çoğunlukla liften oluşur ve bu da iyi sindirimi desteklemek için kesinlikle gereklidir.
Patates kabuğunu yiyecekseniz, üzerindeki bakteri ve mikroplardan arındırmak için çok iyi bir şekilde temizlemeniz gerektiğini unutmayın. Bunun için patatesi güzelce bol suyun altında durulayın. Kabukta kalan topraklı kısımları fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ardından patatesleri kurulayın ve fırınlayın. Dilerseniz, haşlama yöntemini de tercih edebilirsiniz. Her iki durumda da patates kabukları yumuşayacak ve lezzetli bir hale gelecektir.
Şunlara da göz atın;