Nohut, salatalara, tahıl kaselerine veya güveçlere hafif bir tat katar. Protein ve demir açısından zengin olan bu baklagiller ile biraz uzun bir yol kat eder. Açlığı kolayca savuştururlar ve sizi daha uzun süre tok tutarlar. Nohutların çok yönlülüğünü ne kadar sevsek de onları sıfırdan pişirmek korkunç derecede uzun bir süreç. Kuru nohut geceden ıslatılmalı ve ocakta yaklaşık iki saat kaynatılmalıdır.
Buna sabrınız yoksa muhtemelen geçmişte nohut konservesini tercih etmişsinizdir. Ancak, mevcut tek önceden pişirilmiş nohut seçeneği değiller. Dondurulmuş nohudu marketten de satın alabilirsiniz. Konserve nohut ile aynı kolaylığı sağlarken, daha pahalıdır ve her zaman erişilebilir değildir. Dondurulmuş nohutlar da farklı bir tada sahiptir ve daha yumuşak konserve nohutlardan daha sert, daha pürüzlü bir doku alabilir.
Elinizde bir kutu nohut olması, son dakika öğle yemeği veya kolay bir akşam yemeği arayanlar için harikadır, ancak çok fazla nohut kullanırsanız, bunları kendiniz hazırlamak ve daha sonra kullanmak üzere dondurmak isteyebilirsiniz. Pişmiş nohutlar dondurucuda üç ila altı ay dayanabilir; büyük bir parti yaparsanız, bir süre daha satın almanıza gerek kalmaz. Ayrıca, kilerinizde yerden tasarruf edersiniz.
Konserve ve dondurulmuş nohut arasındaki tat ve doku farklılıklarına rağmen, nohut dondurmak istiyorsanız, önce kuru nohudu geniş bir kapta ıslatmakla başlayın. Nohutları birkaç inç soğuk suyla kaplayın ve şişmeleri için gece boyunca bırakın. Alternatif olarak, onları hızlıca ıslatabilirsiniz: Suyla örtün ve beş dakika yüksek ateşte kaynamalarına izin verin. Daha sonra nohutları bir saat kadar ıslanmaya bırakın.
Nohutları bir kevgir içine dökün ve durulayın. Not: Pişmemiş ve pişmiş nohutları dondurabilirsiniz. Onları pişirmek için nohutları büyük bir tencereye koyun ve üzerini suyla kapatın. Tatlandırmak için tuzlayın ve çekirdeklerin 60 ila 90 dakika kaynamasına izin verin. Düdüklü tencereler için, 50 dakika yüksekte kaynamaya bırakın ve ardından basıncın düşmesi için 15 dakika bekleyin. Nohutlar yeterince yumuşayınca bir süzgece alın ve soğumaya bırakın.
Dondurmadan önce, nohutları suyla yıkayarak mümkün olduğunca fazla nemden kurtulun. Onları bir buzdolabı poşetine veya hava geçirmez bir kaba aktarın ve aylarca salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;