Mücver Hazırlamanın 6 Püf Noktası

Kabak mücver yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Mücverin püf noktaları nelerdir? İşte, tam kıvamında dağılmadan nefis bir mücver yapmak için bilmeniz gereken 6 püf noktası:
Mücver Hazırlamanın 6 Püf Noktası
31 Ocak 2024, 10:01

Kabak mücver, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Patates, patlıcan, havuç gibi farklı malzemelerle de hazırlanabilen mücver, Osmanlı mutfağından beri tüketilen yemeklerden biridir. Kabak mücverin ana malzemesi, yeşil kabak, un ve yumurtadır. Ancak dağılmadan mücver hazırlayabilmek için, bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte, mücver hazırlarken bilmeniz gereken püf noktaları:

Püf noktalarına geçmeden önce kabak mücveri tarifimize göz atabilir, videolu anlatımla kolayca mücver hazırlayabilirsiniz.

  1. Kabağın suyu sıkılmalı

Kabağı rendelerken ortasındaki sulu ve çekirdekli kısımlarını rendelememeye özen gösterin. Tarifte kullanacağınız kabaklar taze olmalıdır. Rendelediğiniz kabakları tülbentin üzerine aktarıp suyunu sıkabilir veya iki elinizin arasında alarak da fazla suyun çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemi, rendelenmiş kabakta su kalmayana kadar tekrar edin. Bu sayede pişerken dağılma riski azalacaktır.

rendelenmiş kabak

  1. Bağlayıcı kullanın

Mücverin dağılmasını önlemek için, içine en az bir bağlayıcı koymak gerekiyor. Bu bağlayıcılar ise yumurta ve undur. Eğer unu az koyarsanız, mücveriniz dağılır. Eğer çok un koyarsanız, unun tadı daha fazla gelir. Bu yüzden tarif ölçülerine uygun miktarda un kullanın.

  1. Peynir seçimi

Kabak mücverin içinde kullanacağınız peynir de çok önemli. Kaşar peynir, ısıya dayanıksız olduğu için kısa sürede erir. Çok yağlı peynirler ise mücverin dağılmasına neden olur. Bu yüzden hafif sert bir lor peyniri kullanmanız daha doğru olacaktır. Ayrıca peyniri eklemeden önce mutlaka tadına bakın. Eğer kullandığınız peynir çok tuzluysa, ekleyeceğiniz tuz miktarını azaltabilirsiniz.

mücver

  1. Şekil verme

Mücvere şekil vermek için, iki kaşık kullanabilirsiniz. Bir kaşık yardımıyla harcı alın, diğer kaşıkla harcı yağa iterek aktarın. 

  1. Yağ seçimi

Mücverin yağ çekmesini önlemek için, zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, kızartmalarda hem en az yağ çeken, hem de ısıya en dayanıklı yağlardan biridir. 

kabak mücver

  1. Fazla yağını süzdürün

Pişirdiğiniz kabak mücverleri, kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını daha iyi bir şekilde süzebilirsiniz.

Kabak mücveri, dereotu ve kırmızı pul biber serpiştirerek servis edebilirsiniz. Mücveri yanında sarımsaklı yoğurt ile birlikte sunabilirsiniz. Eğer zeytinyağında kızarttıysanız, soğuk bir şekilde de servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Zeytinyağlı yaprak sarmanın püf noktaları
  2. Pişi yapmanın püf noktaları nelerdir?
  3. Makarna haşlamanın püf noktaları
  4. Ramazan pidesinin püf noktaları nelerdir?
  5. İyi çorba yapmanın püf noktaları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo