Fotoğraf: ERDAL DEMİR
Çekim Asistanı: SULTAN SARIDAĞ
Tarifler: ERDOĞAN CEM
Çiğ köfte
İlk yoğurma için
- 3-4 çay bardağı çiğ köfte bulguru (Diğer adı simit bulgur)
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 2-3 orta boy soğan (Robotta çekilmiş)
- 3-4 diş sarımsak (Robotta çekilmiş)
- 200 g domates salçası
- 300 g acı İsot
- 1 çay bardağı zeytinyağı
2. Yoğurma için
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
İlk yoğurma için tüm malzemeyi derin bir tepsiye alarak yaklaşık 25 dakika süreyle yoğurun. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edin ve istenen yumuşaklığa gelene kadar yaklaşık 20-25 dakika daha yoğurun. Çiğ köfte hazır.
Tüm tarifler için salata sosu
- 2 adet limonun suyu
- 1/2çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1 adet orta boy pancarın suyu
Pazı roll
California roll
Cheddar roll
Kıtır California roll
Füme roll
Avokadolu California roll
Şunlara da göz atın;
- Yöresel köfte tarifleri
- En iyi köfte tarifleri
- Kıymalı yemekler
- Değişik balık tarifleri
- Dana etli yemek tarifleri