Burnunuza mis gibi közlenmiş veya haşlanmış mısır kokusu gelmeye başladıysa, sizi böyle alalım. Özellikle çocukların çok sevdiği mısır, közleme ve haşlama usulüyle pişirilir. İsteğe göre sadece tanelerle yapılan süt mısır çeşitleri de mevcuttur. Ancak içlerinde en sevileni hem kokusu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan süt mısırdır. Tam da bu yüzden, evde kendi ellerinizle haşlanmış süt mısır yapabilirsiniz. İşte, mısır haşlamanın püf noktaları:
- Öncelikle mısırın lezzetli bir şekilde pişmesi için, en iyi mısırları seçmeniz gerekir. Bunun için de orta koyu sarı renkli mısırlar daha iyidir.
- Mısır tanelerinden birine hafifçe bastırdığınızda içe doğru ezilip içinden hafif bir sıvı çıkıyorsa, bu mısır idealdir.
- Haşlama mısır için, mümkünse koçanlı mısırlar tercih edilmelidir.
- Mısırları koçandan ayırdıktan sonra güzelce yıkayın.
- Tencerenin tabanına koçanları yerleştirin.
- Üzerine orta sıcaklıkta su ilave edin ve ocağın üzerine alın.
- 3-4 dakika koçanlarla birlikte kaynadıktan sonra mısırları tencereye atın ve orta ateşte haşlamaya bırakın.
- Mısırları haşlarken ilk aşamada içine tuz atmayın. Bu durum mısırların sertleşmesine neden olur.
- Tuzu, mısırlar haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz.
- Daha yumuşak mısırlar elde etmek için, tencerenin yarısına su, diğer yarısına ise süt doldurabilirsiniz.
- Mısırları sütte haşlamak daha lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz.
- Lezzetini artırmak için deneyebileceğiniz yöntemlerden biri de, haşlama suyunun içerisine 1 çay kaşığı toz şeker veya 1 çay kaşığı tereyağı eklemektir.
- Mısırları haşladıktan sonra koçanlarıyla birlikte sudan alın ve üzerine tereyağı ile tuz gezdirin.
- Dilerseniz haşladıktan sonra ızgara tavasında hafif izlendirerek de tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;
- Meyve salatası yapmanın püf noktaları nelerdir?
- Sosların kıvamı nasıl yoğunlaştırılır?
- Omlet yapmanın püf noktaları nelerdir?
- Patlıcanın kararmaması için ne yapılır?
- Brownienin daha ıslak olması için ne yapılır?