Mercimek köftesi, ince bulgur ve kırmızı mercimek ile hazırlanan bir yemektir. Genellikle aperatif olarak sunulan mercimek köftesi, gün sohbetlerinin de vazgeçilmezidir. Marul ve limon eşliğinde servis edilir. Bir adedi ortalama 40 kalori değerindedir. Hem doyurucu, hem de lezzetli bir besindir. Çay eşliğinde sunulduğu için, mercimek köftesinin yanına hafif yiyecekler tercih edilmelidir. İşte, mercimek köftesinin yanına çok yakışan 10 nefis tarif:
Listeye geçmeden önce, nefis mercimek köftesini defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Patates ve soğan ile hazırlanan patates salatası, hafifliği ile hemen hemen birçok yemeğin yanında sunulan bir salatadır. Ortalama 30 dakikada hazırlanır. İsteğe göre maydanoz ile zenginleştirilebilir.
Patates salatası yerine daha doyurucu bir tarif arıyorsanız, zeytin, domates ve turşu ile zenginleştirilen makarna salatasını da tercih edebilirsiniz.
Hem çayın, hem de mercimek köftesinin yanına çok yakışan tariflerden biri de ıspanaklı tepsi böreğidir. Tepsi böreğini hazır yufka ile daha kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Asma yaprağı ve pirinçli harç ile hazırlanan yaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Limon dilimleri eşliğinde sunulur. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kore turşusu olarak da bilinen kimchi, Çin marulu, yeşil soğan, havuç, zencefil gibi malzemelerle hazırlanır. Fermente sürecinin ardından yemeklerin yanında servis edilebilir.
Mercimek köftenin yanına çok yakışan lezzetlerden biri de, mor lahana salatasıdır. Ortalama 20 dakikada hazırlanır. Porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir.
Mercimek köftesini kalabalık sofralarda sunacaksanız, yanına nefis mi nefis peynirli börek hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 7 malzemeden oluşan peynirli börek, misafir ağırlarken de sunulabilir.
Mercimek köftesiyle birlikte sunulabilecek tariflerden biri de, elmalı iç harç ile hazırlanan ve pudra şekeri ile tatlandırılan elmalı kurabiyedir.
Bal kabağı, havuç ve ceviz ile hazırlanan bu kek, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Bu yüzden mercimek köftesi ile birlikte sunulabilir.
Ahududu, fındık ve beyaz çikolata ile hazırlanan blondie, Amerikan mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir.
Şunlara da göz atın;