İster kek, ister muhallebi, ister cheesecake olsun, mandalina ile hazırlayabileceğiniz hafif ve lezzetli tatlıları keşfetmeye ne dersiniz? İşte mutfağınıza mis gibi kokular yayacak 7 enfes mandalinalı tatlı tarifi!
Yumuşacık, mis kokulu bir kek için:
Yapılışı: Yumurtaları ve şekeri çırpın, sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. 170°C’de 35-40 dakika pişirin.
Hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı:
Yapılışı: Un ve şekeri tencerede karıştırın. Süt ve nişastayı ekleyip kaynatın. Ocaktan almadan önce vanilin ve mandalina suyunu ekleyerek karıştırın.
Kremamsı ve hafif ekşi tat sevenler için:
Yapılışı: Bisküvileri ezip tereyağı ile karıştırın. Kremayı ve labneyi çırpın, diğer malzemeleri ekleyin. Önce tabanı pişirin, sonra harcı döküp 150°C’de 50 dakika pişirin.
Yoğun kıvamlı bir tatlı için:
Yapılışı: Süt, mandalina suyu ve nişastayı tencerede karıştırarak pişirin. Şekeri ve vanilini ekleyerek kıvam alınca kaselere paylaştırın.
Çay saatine özel mis kokulu bir tarif:
Yapılışı: Tüm malzemeleri yoğurun, küçük parçalar alıp şekil verin. 170°C’de 20 dakika pişirin.
Taze mandalinalarla nefis bir reçel:
Yapılışı: Mandalinaları kabuklarıyla doğrayın. Şekerle bekletin, kaynatın, kıvam alınca limon suyunu ekleyerek ocaktan alın.
Buz gibi hafif bir tatlı:
Yapılışı: Kremayı çırpın, pudra şekeri ve mandalina suyunu ekleyin. Ufalanmış bisküvileri karışıma katın, dondurucuda 3 saat bekletin.
Şunlara da göz atın: