Mandalina oldukça lezzetli sonbahar ve kış meyvesidir. Kolaylıkla taşınabilir bir atıştırmalık olarak tüketilebilir. Mandalina atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz veya fırınlanmış yiyeceklere koyabileceğiniz tatlı, lezzetli bir meyvedir. Çok fazla mandalinanız varsa muhtemelen onların çöpe gitmesini istemezsiniz. Peki mandalinalarınızı dondurabilir misiniz:
Hayır, bütün mandalinalar dondurulamaz. Hala kabukları varsa, düzensiz donma şansları vardır, bu da dışta donmuş bir portakal ve içte çürüyen bir portakal oluşmasına neden olur. Mandalinaları donduracaksanız önce birkaç dakikanızı ayırıp soyun
Evet, dondurucu poşetlerinde saklanabilir. Mandalinaları tamamen soyun ve dilimleri buzdolabı poşetine tek kat halinde istifleyin. Dondurucuya atmadan önce kaç yaşında olduklarını unutmamak için poşetin üzerine tarihini yazın.
Mandalinaları yemeden önce 20 ila 30 dakika kadar çözdürün.
Dondurulmuş mandalinalarınızı atıştırmak istediğinizde poşeti dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında tezgahın üzerine bırakın. Yaklaşık yarım saat sonra mandalina dilimleriniz yenebilecek kadar yumuşak olacaktır.
Dondurucu mandalinalarınızın dokusunu ve lezzetini iyi korur, bu nedenle narenciyenin faydalarından hiçbirini kaybetmemelisiniz. Mandalinalarınızı ne kadar erken yerseniz, tadı da o kadar güzel olur.
Dondurulmuş mandalinaları yazın havalar ısındığında serinletici bir ikram olarak kullanabilirsiniz. Bunları smoothielerin içine koyun.
Kremalı bir smoothie için dondurulmuş mandalina dilimlerinizi süt veya yoğurtla birleştirin. Üzerine yaban mersini, ahududu veya muz ekleyin ve ekstra tatlılık için bir miktar bal ekleyin. Karışımınız pürüzsüz hale gelinceye kadar tüm malzemeleri blenderdan geçirin
Salatalara ve yoğurtların içerisine ekleyin. Dondurduğunuz dilimleri küçük parçalara bölün ve yaz salatası ya da yoğurtlu parfe üzerine serpin. Narenciye lezzeti, eğlenceli ve yaza özgü bir dokunuş için yemeğinize biraz ekstra lezzet katacaktır.
Onları ne kadar süre saklamak istediğinize bağlıdır. Soyulmamış portakallar oda sıcaklığında yaklaşık 1 hafta kadar dayanabilirken, soyulmuş portakallar yalnızca 1 gün kadar dayanabilir. Portakallarınızı bir süre saklamak istiyorsanız, onları soğutmayı veya dondurmayı düşünün.
Kesilmiş mandalinaları buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz. Ömrünü uzatmak için bunları hava geçirmez bir kaba koyun ve soğuk tutun. En iyi lezzet ve doku için dilimlenmiş mandalinalarınızı mümkün olan en kısa sürede yemeye çalışın.
Bütün mandalinalarınızı buzdolabında 1 ila 2 ay kadar saklayabilirsiniz. Mandalinalarınızı buzdolabına koyun ve bırakın. Öğleden sonra hızlı bir atıştırmalık istediğinizde bunları alın veya öğle yemeği için paketleyin.
Mandalinaları ikiye bölün ve her birini meyve sıkacağı üzerine bastırın. Taze sıkılmış meyve suyunuzu ağzı kapalı bir kapta 2-3 gün buzdolabında saklayın.
Mandalinalı kek, cheesecake, revani gibi birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Önlüğünüzü takın ve bol portakalınızı tüketmenin eğlenceli ve lezzetli bir yolunu bulmak için karıştırmaya başlayın.
Mandalinalarınızı soyun ve jelatinli karışımın içerisine atın. Jelatini yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin, ardından tatlı, titrek bir ikramın tadını çıkarın
Elinize aldığınızda çürük veya ekşimiş bir koku fark edebilirsiniz. Kötü bir mandalinayı ısırırsanız muhtemelen tadı pek güzel olmayacaktır.
Mandalinalar bütünse kabukta morluklar veya lekeler olabilir. Ayrıca portakalın sapının bulunduğu yerde beyaz küf lekeleri de görebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;