Lor peyniri, peynir altı suyunun pıhtılaşmasıyla elde edilen bir mandıra ürünüdür. Çok yumuşak bir kıvama sahip olan bu peynir, kısa ömürlüdür. Tuzlu ve tuzsuz çeşitleri olan lor peyniri, hafif kıvamıyla böreklerde en çok tercih edilen peynir çeşitlerinden biridir. Kahvaltıda ve tatlı yapımında kullanımı da mümkündür. İşte, lor peyniri ile harikalar yaratabileceğiniz 12 değişik tarif:
Şef Murat Bozok'tan lor peyniri, roka, ve cherry domates ile hazırlayabileceğiniz nefis bir salata tarifi. Ayvalık salatasını, özellikle yaz aylarında sofralarınızdan eksik etmeyin.
Antalya'nın Alanya ilçesi ile özdeşleşen bu bohça, krep hamurunun maydanoz ve lor peyniri ile doldurulmasıyla hazırlanır. Dikkatli bir şekilde bağlanan bohçalar, misafirlere ikram edilebilir.
Afyon mutfağıyla özdeşleşen ağzı açık, misafir ağırlarken sunulan lezzetlerden biridir. Beyaz peynir, lor peyniri ve maydanoz ile hazırlanan ağzı açık tarifini, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Ana malzemeleri vişne reçeli, lor ve salatalık olan lorlu yeşil salata, yaz aylarında hafif beslenmek isteyenler için idealdir. İsteğe göre yemeklerin yanında da servis edebilirsiniz.
Okurumuzdan gelen lor peynirli kraker, sağlık ve lezzetin bir arada olduğu bir tariftir. Diyet listelerine uygun olan lor peynirli krakerler, uzun süre tokluk hissi verir.
Kültür mantarı, krema ve lor peyniri ile hazırlanan bu tarif, hamur işi sevenlerin favorilerinden biridir. Porsiyonu yaklaşık 260 kalori olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Kahvaltı ve çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis poğaça tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ortalama 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alan lor peynirli poğaçayı, susam ile zenginleştirebilirsiniz.
Kabakların içinin oyulup lor ve parmesan peyniri ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, ortalama 40 dakika içinde sunulur. Hafifliği ile yaz aylarının favori tarifleri arasında yerini alır.
Lor peynirini yalnızca tuzlu tariflerde değil, tatlı yapımında da kullanabilirsiniz. Çilek, kivi, şeftali, kayısı gibi meyvelerle süslenen turtaları küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.
İç harcı lor peyniri ve patates ile doldurulan yufkaları, rulo şeklinde sararak nefis bir börek elde edebilirsiniz. Dilerseniz gül veya sigara böreği şekli de verebilirsiniz.
Lor ve mascarpone peyniri ile doldurulan bu tart, damla çikolata ile lezzetlendirilir. Çay saatlerine çok yakışan lor peynirli tartı, beyaz çikolata ve meyveli soslarla daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Yukarıdaki tariflerde ve daha fazlasında kullanabileceğiniz lor peynirini evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 3 malzemeden oluşan lor peynirini, kahvaltıda sade bir şekilde de tüketebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;