Bosna sofralarının vazgeçilmezi olan kurutulmuş et, doğal yöntemlerle kurutulan ve dünya mutfağında önemli bir yere sahip olan bir et çeşididir. Atıştırmalık olarak da kullanılan bu et, farklı işlemlerden geçtikten sonra yenilmeye hazır hale gelir. Hem sade bir şekilde, hem de sandviçlere eklenerek yenen kuru et, geleneksel havayla kurutma, vakumlu kurutma ve sıcak hava akışı gibi yöntemlerle kurutulabilir. Et parçalandıktan sonra fazla yağlardan arındırılır ve tuzlama işlemi yapılır. Bu şekilde bir gün bekletilir. Ertesi gün asılıp kurutulur. Daha sonra çemen hamuru sürülür ve 1,5 gün bekletilir. Daha sonra tüketime hazır hale getirilir.
Kuru et, doğrudan tüketime hazır hale getirilerek paketlenir. Paketinden çıkarıldıktan sonra sade bir şekilde tüketilebilir. Dilerseniz, pişirerek de tüketebilirsiniz;
Kuru eti, hava almayacak şekilde saklama kabına koyabilir veya streç film ile sarabilirsiniz. Hava almayacak şekilde kapattıktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ancak kuru et çabuk bozulan bir yapıda olduğu için, kısa sürede tüketilmesi önerilir.
Şunlara da göz atın;