Çırpılmış krema, tatlı ve tuzlu tariflerin bir parçası olabilir. Dokusu özeldir. Dokunun yerini alacak başka bir şey olmadığından, bu her fırıncının ustalaşması gereken bir numaradır. Çok fazla alete ve tek bir malzemeye ihtiyacınız yok, ancak en iyi sonucu elde etmek için bir önemli ipucuna ihtiyacınız var. Bazen kremayı çırparken kıvam almadığını fark edebilirsiniz. Bunun sebebi sıcaklık olabilir. Harika çırpılmış krema elde etmek için kremanın daha doğrusu 10 derecenin altında soğutulması gerekir.
Krema, sıvı içinde süspanse edilmiş tereyağı molekülü kümelerine sahiptir ve çırpma hareketi onları parçalara ayırır ve aralarına hava iter. Soğuk yağ molekülleri kümeleri havayı yerinde tutmak için birbirine yapışır, ancak krema ısınırsa tereyağı erir ve artık kabarcıkları içeremez. Bu erime eylemi 10 derecenin üzerinde gerçekleşmeye başlar, bu nedenle bu noktanın altındaki krema en iyi şekilde çırpılır.
Kremanızın soğuk olduğundan emin olmak, en iyi çırpılmış krema için harika bir ilk adımdır. Buzdolabınız zaten yiyecekleri 4 derecede tutmalıdır, ancak kartonunuzu hazırlık aşamasında çok erken çıkarmayın ve unutun. Eğer varsa veya mutfağınız sıcak taraftaysa, kremanın güzel ve soğuk kalmasını sağlamak için kaseyi soğutup çırpmak harika bir fikirdir.
Peki 10 dereceden daha sıcak kremayı çırpmaya çalışırsanız ne olur? Daha çok çalışmanız gerekecek, her şeyden önce, hava kabarcıklarını kremanın içine almak için daha uzun süre çırpmanız gerekecek, bu da tüm projenin daha fazla ısınmasına neden olacak ek bir sorundur. Ortaya çıkan çırpılmış kremanın içine çok fazla hava girmeyecektir, bu nedenle sonuç daha yoğun ve daha az havadar yumuşaklık olacaktır. Havayı yerinde tutan soğutulmuş yağ kürecikleri aynı zamanda sulu bileşenleri de oldukları yerde tutar, böylece daha sıcak çırpılmış krema grenli bir kıvama sahip olur. Kremanızı soğutmak büyük bir fark yaratır ve fazla planlama gerektirmez; sadece bir sonraki partiyi hazırlarken kremayı çok erken çıkarmamayı unutmayın.
Şunlara da göz atın;