Uzun süreli saklama için ise kiviler dondurulabilir; önce soyulup dilimlenip dondurulduklarında, smoothie'ler veya tatlılar gibi farklı tariflerde kullanılabilir. Kivilerin taze kalabilmesi için güneş ışığından ve nemden uzak bir ortamda saklanması önemlidir.
Olgunlaşmamış kiviler oda sıcaklığında saklanabilir. Olgunlaşana kadar, bu şekilde birkaç gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. Olgunlaşan kiviler, yumuşadıkça tüketilmeye hazır olur. Kivileri tek tek, güneş ışığından ve nemden uzak bir yerde saklayın. Üst üste koymamaya özen gösterin.
Eğer kivi olgunlaşmışsa ve hemen yenmeyecekse, buzdolabında saklanabilir. Kivileri buzdolabının meyve-sebze bölmesinde muhafaza edebilirsiniz. Kiviler, buzdolabında 1 hafta kadar taze kalabilir.
Eğer kivilerinizi uzun süre saklamak istiyorsanız, dondurabilirsiniz. Bunun için önce kivileri soyun, dilimleyin ve bir tepsiye tek tek dizerek dondurun. Sonra dilimleri bir poşet ya da saklama kabına koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Donmuş kivi, smoothie'ler veya tatlılar için kullanılabilir, ancak yapısal değişiklikler olabileceğini unutmayın. Kivilerinizi bu şekilde saklayarak uzun süre taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın: