Konserve açacağınızı sık sık temizlemeniz gerektiğini düşünmeseniz de, konserve açacağındaki pas ve pislik, dişlilerinin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Tüm kiri ve pası çıkartmak için konserve açacağını nasıl temizlersiniz anlattık. İşte, konserve açacağı nasıl temizlenir:
Konserve Açacağı Nasıl Temizlenir?
- Konserve açacağını bir kavanoza yerleştirin, içine beyaz sirke dökün. Bir cam kavanoz, kahve kutusu veya benzeri herhangi bir kap işinizi görecektir. Konserve açacağını alın ve kavanoza önce üstten yerleştirin. Ardından, konserve açacağının tüm hareketli parçalarını kaplayacak şekilde kavanoza beyaz sirke dökün.
- Konserve açacağının tüm hareketli parçaları içine sığdığı sürece kavanoz yerine bir kase kullanabilirsiniz.
- Sirke asiditesi, biriken pas ve pislikleri parçalamaya yardımcı olur.
- Konserve açacağını 20-60 dakika bekletin. Sirke, pisliği ve pası gevşetmek için biraz zamana ihtiyaç duyar. En az 20 dakika ve bir saate kadar oturmasına izin verin. Yapışkanların bir kısmı dökülmeye ve sirke içinde yüzmeye başlayabilir, bu da işe yaradığını gösterir.
- Konserve açacağınız çok kirli veya paslıysa, hareketli parçalar iyi çalışmıyorsa, daha uzun süre ıslatmanız gerekir. Sirkenin gerçekten işe yaraması için gece boyunca bırakmayı deneyin.
- Konserve açacağının hareketli parçalarını diş fırçası ve sirke ile ovun. Konserve açacağı sirkeye batırıldıktan sonra kavanozu lavaboya götürün ve çıkarın. Bir diş fırçasını sirkeye batırın, ardından konserve açacağını fırçalayın. Dişlilere ve hareketli parçalara odaklanın. Kalıntı ve pası gidermek için dairesel hareketlerle fırçalayın.
- Diş fırçasına bulaşık deterjanı ekleyin ve tekrar fırçalayın. Konserve açacağını tutun ve durulamak için musluğun altına fırçalayın, diş fırçasına bir miktar bulaşık sabunu sıkın. Konserve açacağını tekrar sabunla ovun. Kalan pasları gidermek için daha önce yaptığınız gibi dişlilere ve hareketli parçalara odaklanın.
- Konserve açacağını temiz suyla durulayın. Konserve açacağını musluğun altında tutun ve iyice durulayın. Geride köpük kalmadığından emin olun.
- Sabun köpüğü kiri çekebilir ve paslanmaya neden olabilir, bu nedenle konserve açacağını iyice duruladığınızdan emin olun.
- Konserve açacağını iyice kurulayın. Kalan su daha fazla paslanmaya neden olur, bu nedenle sıkı çalışmanızın boşa gitmediğinden emin olun. Kuru bir bez alın ve konserve açacağındaki tüm nemi silin.
Konserve Açacağındaki Pas Nasıl Giderilir?
- Paslanmaya karşı dayanıklı bir paslanmaz çelik konserve açacağı alın. Paslanmaz çelik, diğer metallerden çok daha iyi paslanmaya ve pislik oluşumuna karşı dayanıklıdır. Yapmanız gereken temizlik miktarını azaltmak için paslanmaz çelik türü arayın.
- Paslanmaz çelik konserve açacağı diğer modellerden biraz daha pahalı olabilir, ancak paslanmaya karşı en iyi konserve açacağıdır.
- Her kullanımdan sonra konserve açacağını durulayın ve kurulayın. Nem ve yemek artıkları paslanmayı ve küf oluşumunu teşvik eder. Sıkışan yiyecek ve pisliklerden kurtulmak için her kullanımdan sonra konserve açacağınızı musluğun altında durulayın. Ardından paslanmayı önlemek için bir bezle iyice kurulayın.
- Bir bezle sildikten sonra bile konserve açacağını kuruması için tezgahın üzerinde bırakın. Nem çekmecelerin içinde de buharlaşmaz.
- Ulaşılması zor bölgeleri kurutmak için bir saç kurutma makinesi kullanın. Konserve açacağınız sık sık paslanıyorsa, yeterince kurutamıyor olabilirsiniz. Konserve açacağını temizledikten sonra, dişlilerdeki ve hareketli parçalardaki gizli nemi temizlemek için birkaç dakika saç kurutma makinesine tutmayı deneyin.
Şunlara da göz atın;
- Minimalist mutfak nasıl olmalı?
- Mutfakta su israfı önüne nasıl geçilir?
- Mutfak temizliği nasıl yapılır?
- Buzdolabı nasıl temizlenir?