Karnabahar kış ve bahar aylarında hasat edilen hasat edilen lezzetli bir sebzedir. Sağlık faydalarının yanı sıra oldukça lezzetli ve çok yönlü tariflerde kullanılabilen bir sebzedir. Mezelerde, salatalarda ve ana yemeklerde kolaylıkla kullanılabilir. Karnabahar ile yapılan bir diğer lezzetli yemek ise karnabahar kızartmasıdır. Karnabahar kızartmasında öncelikle karnabaharlar haşlanır. Ardından hazırlanan harca bulanarak kızgın yağda kızartılır. Sıcak bir şekilde servis edilir. Peki yanına ne yakışır? Sizlere karnabahar kızartmasının yanına yakışacak tarifleri listeledik. İşte, karnabahar kızartmasının yanına çok yakışacak 10 tarif:
Hemen hemen her yörede hazırlanan yayla çorbasının ana malzemeleri yoğurt, pirinç ve undur. Karnabahar kızartmasından önce hafif ve doyurucu bir lezzet olarak tercih edebilirsiniz.
Her mevsimin favorisi, çorba denildiğinde ilk akla gelen mercimek çorbası, karnabahar kızartması öncesinde sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için idealdir.
Kızartmaların yanına şüphesiz en çok yakışan lezzet yoğurttur. Sarımsaklı ya da sarımsaksız olarak servis edebilirsiniz. Ancak hazır yoğurt kullanmak yerine, kendi yoğurdunuzu hazırlayarak sağlıklı beslenebilirsiniz.
Dana kıyması ile hazırlanan ve tavada kızartılan klasik köfte, karnabahar kızartmasının güzel bir eşlikçisidir. Yanlarına yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.
Sarımsaklı yoğurt ve köz domatesler ile hazırlanan hafif ve lezzetli bir eşlikçi arıyorsanız sarımsaklı köz domatesi denemelisiniz.
Acı sos ile harmanlanan tavuk kanatları da, kızartmaların yanında uyumlu bir lezzettir. Üzeri susam ile zenginleştirilen tavuk kanatlarını, fırında veya ızgarada pişirebilirsiniz.
Mevsim sebzeleri ile hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve sağlıklı soya soslu karışık sebze karnabahar kızartması yanında hafif bir lezzet olacaktır.
Çıtır çıtır hazırlanan tarhanalı tavuk karnabahar kızartması ile güzel bir ikili olacaktır.
Karnabahar kızartmasının yanında bol sebzeli ve lezzetli sebzeli bulgur pilavını tercih edebilirsiniz.
Tavuk şinitzel oldukça lezzetli ve kolayca hazırlanabilecek bir lezzettir. Karnabahar kızartmasının yanında güzel bir protein olarak servis edilebilir.
Şunlara da göz atın;