Kantaron, Kılıç otu veya mayasıl otu isimleriyle de bilinir. Dünyanın birçok yerinde bulunan bir bitkidir. Tarla, yol ve orman kenarlarında kendiliğinden yetişir. Kantaron yağının faydalarını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu kez kantaron yağını evde kolayca nasıl yapabileceğinizi ve nasıl muhafaza edebileceğinizi anlatacağız. İşte, ev yapımı kantaron yağı:
Temelde ikisi de aynı kantaron bitkisinden elde edilir. Ancak kırmızı kantaron yağı taze bitkilerden, sarı kantaron yağı ise kurutulmuş bitkilerden elde edilir. Aynı bitkiden elde edildiği için, faydaları ve kullanımı da hemen hemen aynıdır. Sarı kantaron yağını hazırlamak için, topladığınız bitkiyi önce kurutmanız, ardından yağda bekletmeniz gerekir. Dilerseniz, aktarlardan da temin edebilirsiniz.
Kantaron yağını, serin ve karanlık bir ortamda 2-3 seneye kadar saklayabilirsiniz. Çünkü kolay kolay bozulmaz ve özelliğini korur. Kantaron otunu topladıktan sonra 2 saat içinde zeytinyağını ilave edip güneşte bekletmeniz gerekir.
Not: Kantaron yağını cildinize uyguladıktan sonra en fazla 1 saat bekletmeniz ardından durulamanız gerekir. İlk defa kullanacaksanız, kolunuzun iç kısmında yama testi yapabilirsiniz. Yağı uyguladığınız bölgede kızarıklık veya kaşıntı olursa, bölgeyi bol suyla durulayın ve bir daha uygulamayın.
Şunlara da göz atın;