İğde Nasıl Saklanır: 2 Farklı Yöntem

İğde, hem lezzetli, hem de besleyici bir meyvedir. Peki, iğde nasıl saklanır? İşte, atıştırmalık olarak tüketilen iğdeyi buzdolabında ve buzlukta saklama yöntemleri:
İğde Nasıl Saklanır: 2 Farklı Yöntem
01 Ekim 2024, 16:03

İğde, besin değeri yüksek, hoş kokulu ve lezzetli bir meyvedir. Doğru şekilde saklandığında tazeliğini ve lezzetini koruyabilir. Sarı-kahverengi meyvelere sahip olan iğde, zeytingiller familyasındandır. Sindirimi kolaylaştırmak ve vücuttaki iltihabı azaltmak için tüketilir. Genellikle atıştırmalık olarak tüketilen iğde, çiğ bir şekilde yenilebilir.

İğde Buzdolabında Nasıl Saklanır?

İğdeleri saklamadan önce iyice yıkayın ve kurulayın. Nemli meyveler daha çabuk bozulabilir. İğdeleri hava geçirmez bir kapta veya kilitli buzdolabı poşetinde saklayın. Böylece buzdolabındaki diğer yiyeceklerden gelen kokuların meyveye sinmesi engellenir. Buzdolabında saklanan iğdeler genellikle 1-2 hafta tazeliğini korur. Ancak bu süre sonunda sertleşmeye başlayabilirler.

iğde

İğde Buzlukta Nasıl Saklanır?

İğdeleri yıkayıp iyice kurulayın. Dondurmadan önce meyvelerin kuru olduğundan emin olun. İğdeleri tek sıra halinde bir tepsiye yerleştirip dondurucuda birkaç saat dondurun. Sonrasında dondurulmuş iğdeleri kilitli poşetlere veya dondurucu kaplarına koyabilirsiniz. Bu yöntem, meyvelerin birbirine yapışmasını engeller. Dondurucuda saklanan iğdeler 6-12 ay boyunca tazeliğini ve besin değerini koruyabilir.

Dondurulmuş iğdeleri yemek için buzdolabında yavaşça çözdürerek tüketebilirsiniz. Bu yöntemle meyvelerinizin lezzetini ve dokusunu uzun süre koruyabilirsiniz.

iğde

İğde Saklarken Nelere Dikkat Edilmeli?

İğdeyi saklarken tazeliğini ve lezzetini korumak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.

  1. İğdeleri saklamadan önce mutlaka iyice yıkayın. Bu, yüzeydeki kir ve zararlı maddeleri temizler.
  2. Yıkadıktan sonra iğdeleri tamamen kurutun. Nemli meyveler buzdolabında veya dışarıda saklandığında çabuk küflenebilir ya da bozulabilir. Özellikle dondurucuda saklamadan önce meyvelerin kuru olduğundan emin olun.
  3. İğdeleri saklarken hava geçirmez kaplar veya kilitli buzdolabı poşetleri kullanın. Bu, buzdolabındaki nemin ve kokuların meyvelerin lezzetini ve dokusunu etkilemesini engeller.
  4. İğdeyi buzdolabında saklıyorsanız, sabit bir soğuklukta ve çok nemli olmayan bir bölümde tutmalısınız. Aşırı nem, iğdelerin bozulmasını hızlandırabilir.
  5. Saklamadan önce bozuk veya çürümeye başlamış iğdeleri ayırın. Birkaç çürük meyve, diğerlerinin de hızla bozulmasına neden olabilir.
  6. İğdeleri dondurucuda tek sıra halinde dondurup, sonra poşetlemek birbirine yapışmalarını önler.

Şunlara da göz atın;

  1. Kanlıca mantarı nasıl saklanır?
  2. Orman meyveleri nasıl dondurulur?
  3. Kapari nasıl saklanır?
  4. Frenk üzümü nasıl saklanır?
  5. Yeşil erik nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo