Hindistan cevizi, hem etinden, hem sütünden, hem de suyundan faydalanılan bir meyvedir. Tropikal iklimlerde yetişen bu meyve, son yıllarda ülkemizde de popüler bir hale gelmiştir. Bütün hindistancevizi biraz göz korkutucu olabilir ve etkileyici, sert kabukları nedeniyle bunları tariflerinizde kullanmaktan çekinebilirsiniz. Sizlere hindistan cevizi nasıl açılır anlattık. İşte, hindistan cevizi nasıl açılır:
Bilmeniz Gerekenler
- Hindistan cevizinin gözlerinden birine bir tornavida ve tokmak kullanarak bir delik açarak, ardından hindistan cevizini bir bardağın üzerinde ters çevirerek hindistancevizinizi boşaltın.
- Hindistan cevizi parçalanıncaya veya ayrılabilecek kadar büyük bir çatlak oluşana kadar, hindistan cevizinin ekvatoru boyunca vurmak için bir çekiç veya tokmak kullanın.
- Hindistan cevizini çekiçle vurmadan önce fırında veya mikrodalgada ısıtın, böylece parçalanması daha kolay olur.
- Genç bir hindistancevizinin beyaz kabuğunu dilimleyin, ardından sağlam bir bıçağın arkasını kullanarak genç hindistancevizi ayrılıncaya kadar ekvatorun her tarafına vurun.
Hindistan Cevizi Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Hindistan cevizinin "gözüne" bir tornavida ve çekiçle bir delik açın. Bir tornavidanın sivri ucunu hindistancevizinin üst kısmındaki 3 delikten veya “gözlerden” birine yerleştirin. Daha sonra, bir tokmak veya çekiç kullanarak dikkatli ama güçlü bir şekilde göze bir delik açın. Tornavida gevşediğinde (kabuğun delindiğini gösterir), onu dışarı doğru hareket ettirerek çıkarın ve süreçteki yeni deliği genişletin.
- Hindistan cevizini bir bardağın üzerine ters çevirin ve süzülmesine izin verin. Hindistan cevizini birkaç dakika veya tüm sıvı akana kadar bekletin. Hindistan cevizini birkaç kez sallamanız gerekebilir ve içindeki son suyun da çıkması sağlanır.
- Hindistan cevizi suyunu bir tarifte içirin veya kullanın. Hindistan cevizi suyu, sulu kalmanıza yardımcı olan elektrolitler açısından zengindir. Ancak spor içeceklerinin aksine Hindistan cevizi suyunun kalorisi ve karbonhidratı düşüktür, bu da onu ideal bir alternatif haline getirir. Olduğu gibi içebilir, dondurma yapmak için dondurabilir veya bakire bir kokteyle karıştırabilirsiniz.
Çekiç Kullanarak Hindistan Cevizi Nasıl Açılır?
- Olgun hindistan cevizini mutfak havlusuna sarın. Hindistan cevizini havlunun ortasına yerleştirin ve havlunun köşelerini bir kese oluşturacak şekilde bir araya getirin. Bu, çekiçle parçaladığınızda hindistancevizi parçalarının uçmasını önleyecektir.
- Hindistan cevizinin her tarafına sıkıca vurmak için bir çekiç veya tokmak kullanın. Sarılmış hindistan cevizini sert bir yüzeye yerleştirin ve bir elinizle yerinde tutun. Daha sonra parmaklarınıza dikkat ederek hindistancevizinin ortasına çekiç veya tokmakla vurun. Sarılmış hindistan cevizini hafifçe çevirin ve ortasına tekrar vurun. Güvenli bir şekilde uygulayabildiğiniz kadar kuvvet uygulayın ve hindistancevizi havlunun altında parçalanana kadar bunu tekrarlayın.
- Alternatif olarak hindistancevizini beton bir yüzeye vurun. Çekiciniz veya tokmağınız yoksa sundurma veya beton tezgah gibi sağlam bir yüzey kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinin ortasını bu yüzeyin köşesine geçici bir takoz gibi kullanarak vurmaya çalışın. Hindistan cevizi parçalanıncaya kadar hindistancevizinin ekvatorunun her yerine defalarca vurun.
- Eti kabuktan ayırmak için bir bıçak kullanın. Hindistan cevizi parçalarını havludan çıkarın. Her bir parçayı alın ve hindistancevizinin kabuğu ile beyaz eti arasına bir bıçak sıkıştırarak ikisini dikkatlice ayırın. Daha sonra bıçağı (veya sebze soyucuyu) kullanın veya hala etin dışına yapışmış olabilecek lifli tabakayı çıkarın.
Fırın Kullanarak Hindistan Cevizi Nasıl Açılır?
- Fırını önceden 200 °C'ye ısıtın ve hindistan cevizini 15-20 dakika pişirin. Olgun hindistancevizini bir fırın tepsisine yerleştirin ve pişmesini izleyin. 15 dakika sonra hindistan cevizinde çatlak olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir çatlak oluşmadıysa, fırında 5 dakika daha veya hindistancevizi fay hatları oluşana kadar bekleyin.
- Alternatif olarak hindistancevizini yüksek sıcaklıkta 3 dakika boyunca mikrodalgada ısıtın. Bu yöntem, zamanınız kısıtlı olduğunda veya fırınla uğraşmak istemediğinizde kullanışlıdır. Hindistan cevizi çatlamayabilir ve daha sonra açmak için daha fazla güç uygulamanız gerekebilir, ancak kabuk zayıflayacak ve genellikle delinmesi daha kolay olacaktır.
- Hindistan cevizini çıkarın ve soğuması için bir havluya sarın. Hindistan cevizini fırından veya mikrodalgadan çıkarmak için fırın eldiveni kullanın ve bir havluya sarılı halde yaklaşık 5 dakika soğumasını bekleyin. Bunu yapmak, bir sonraki adımda onu parçalamaya gittiğinizde sıcak hindistan cevizi parçacıklarının her yere uçuşmasını önler.
- Sarılmış hindistancevizini bir çekiçle vurun veya sert bir yüzeye vurun. Hindistan cevizi hâlâ havluya sarılıyken, bir çekiç veya tokmak kullanarak hindistan cevizine tekrar tekrar ve güçlü bir şekilde vurun. Hindistancevizini çekiçlerken çevirin ve birden fazla açıdan vurun. Havlunun altında kırıldığını hissedene kadar çekiçle vurun.
- Hindistan cevizi etini bıçakla kabuğundan ayırın. Her bir hindistancevizi parçasını alın ve ikisini ayırmak için hindistan cevizinin kabuğu ile beyaz eti arasına bir bıçak sokun. Daha sonra, elmayı soyduğunuza benzer şekilde, etin dışına hâlâ yapışmış olabilecek lifli tabakayı çıkarın.
Şunlara da göz atın;
- Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?
- Hindistan cevizi meyve midir?
- Hindistan cevizi yoğurdu nasıl yapılır?
- Hindistan cevizi unu nasıl yapılır?