Haşhaşlı Tarifler: Haşhaşla Yapılan 12 Nefis Tarif

Haşhaş nedir, nasıl kullanılır? Haşhaş tohumu hangi tariflere eklenebilir? İşte, çayın yanında sunabileceğiniz birbirinden lezzetli 12 farklı haşhaşlı tarif:
Haşhaşlı Tarifler: Haşhaşla Yapılan 12 Nefis Tarif
24 Nisan 2024, 21:48

Gelincikgiller familyasından bir bitki olan haşhaşın anavatanı Doğu Akdeniz'dir. Anadolu'da ve Hindistan'da çok eski zamanlardan beri haşhaş tarımı yapılır. Genellikle poğaça, börek gibi hamur işi tariflerde kullanılan haşhaş, isteğe göre tahin ve pekmezle karıştırılıp sade bir şekilde tüketilebilir. Bağışıklığı güçlendiren ve sindirim sistemini düzenleyen haşhaş, kan akışını da arttırır. Haşhaşın faydalarından yararlanmak için, tohumlarını hazırladığınız yemeklere eklemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, haşhaşla yapılan 12 farklı tarif:


  1. Haşhaşlı Revani


Haşhaşın en çok kullanıldığı tarif, revanidir. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan revani, un, irmik, haşhaş ve portakal suyu ile hazırlanır. İsteğe göre haşhaşlı revaninin üzerini krem şanti ile tatlandırabilirsiniz.


  1. Haşhaşlı Roka Salatası


Diyet ve vejetaryen menülerine de uygun olan roka salatası, haşhaş, ceviz, nar, portakal ve yoğurt ile hazırlanır. Ortalama 15 dakikada sofralardaki yerini alan haşhaşlı roka salatasını sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.


  1. Limonlu Haşhaşlı ve Kremalı Kek


Yumuşacık kek, krema, limon ve haşhaş tohumu ile hazırlanan bu kek, şık sunumuyla dikkatleri üzerine çeker. Keki hazırladıktan sonra üzerini yapay veya yenilebilir çiçeklerle süsleyebilirsiniz. 


  1. Haşhaş Ezmeli Ekmek


Haşhaşı yalnızca kek ve tatlılarda değil, ekmek tariflerinde de kullanabilirsiniz. Haşhaş ezmesi, yulaf unu, fasulye unu ve mavi haşhaş ile hazırlanan bu ekmek, rulo şeklinde sunulur. 


  1. Haşhaş Tohumlu Bisküvi


Çay saatlerinde sunabileceğiniz tuzlu aperatifler arıyorsanız, haşhaş tohumlu bisküvi tam size göre. Tam buğday unu, haşhaş tohumu ve krema ile hazırlanan bisküvileri, deniz tuzu ile zenginleştirebilirsiniz.


  1. Haşhaş Ezmeli Mercimekli Börek


Hazır yufka ile yapılan mercimekli börek, haşhaş denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biridir. İç harcı yeşil mercimek ile doldurulan yufkaların ara katları haşhaş ezmesine bulanır.


  1. Haşhaşlı ve Cevizli Çörek


İç harcı ceviz, tereyağı ve haşhaş ile doldurulan bu çörekler, galeta gibi uzun ve ince bir şekilde sunulur. İsteğe göre hamurun içini doldurduktan sonra rulo şekli verebilirsiniz.


  1. Haşhaşlı ve Vişneli Mini Kekler


Üzeri soslu vişne ile zenginleştirilen haşhaşlı kekler, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Dilerseniz, vişne yerine farklı meyve sosları da kullanabilirsiniz.


  1. Haşhaşlı Çikolatalı Mini Cheesecake


Son yılların en popüler tatlılarından biri olan cheesecake, yulaflı taban, krema ve sos ile hazırlanır. Labne peyniri, pudra şekeri, haşhaş  tohumu ve limon suyu ile hazırlanan krema hafifliği ile favoriniz olacak, bizden söylemesi.


  1. Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare


Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan şekerpare, en sevilen şerbetli tatlılardan biridir. Kakao ve haşhaş tohumu ile zenginleştirilen şekerpareyi, çay saatlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.


  1. Haşhaş Tohumlu Burgu Kurabiye


Hem lezzeti, hem de görünümü ile dikkatleri üzerine çeken burgu kurabiye, un, susam ve tereyağı ile hazırlanır. Kurabiyelere burgu şekli verildikten sonra, üzeri çörek otu ve haşhaş tohumu ile zenginleştirilir.


  1. Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek


Davet sofralarının en sevilen tariflerinden biri olan muffin, küçük porsiyonlar halinde sunulan keklere verilen isimdir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde sunulan muffin, krem şanti, keten tohumu, haşhaş tohumu gibi malzemelerle zenginleştirilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Labneli tarifleri
  2. Muffin tarifleri
  3. Değişik tart tarifleri
  4. Kolay kurabiye tarifleri
  5. Öğle yemeği tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo