Hangi Sebze Hangi Mevsimde Yenmeli?

Sebzeleri mevsiminde tüketmek, hem daha lezzetli hem de daha besleyici olmalarını sağlar. İşte mevsimlere göre sebzeler!
Hangi Sebze Hangi Mevsimde Yenmeli?
14 Şubat 2025, 13:58

Mevsiminde sebze tüketmek, daha lezzetli ve besleyici olmalarının yanı sıra sağlıklı bir yaşam için de önemlidir. Ayrıca, mevsimine uygun sebzeler tercih etmek çevre dostu bir seçim olup doğal tarımı destekler.

ilkbahar sebzeleri

İlkbahar (Mart - Nisan - Mayıs)

Taze ve hafif sebzeler öne çıkar.

  1. Enginar
  2. Kuşkonmaz
  3. Bezelye
  4. Bakla
  5. Taze soğan
  6. Taze sarımsak
  7. Ispanak (erken ilkbaharda)
  8. Marul, roka, tere, maydanoz gibi yeşillikleryaz sebzeleri

Yaz (Haziran - Temmuz - Ağustos)

Sulu ve serinletici sebzeler bolca bulunur.

  1. Domates
  2. Salatalık
  3. Biber (kapya, yeşil, dolmalık vb.)
  4. Kabak
  5. Patlıcan
  6. Mısır
  7. Fasulye (taze fasulye)
  8. Semizotu

sonbahar sebzeleri

Sonbahar (Eylül - Ekim - Kasım)

Kök sebzeler ve lifli sebzeler ağırlık kazanır.

  1. Kereviz
  2. Pırasa
  3. Havuç
  4. Karnabahar
  5. Brokoli
  6. Balkabağı
  7. Mantar
  8. Lahana

kış sebzeleri

Kış (Aralık - Ocak - Şubat)

Bağışıklık güçlendiren ve dayanıklı sebzeler öne çıkar.

  1. Ispanak
  2. Pırasa
  3. Kereviz
  4. Lahana (Beyaz, kırmızı, Brüksel lahanası)
  5. Karnabahar
  6. Brokoli
  7. Turp
  8. Şalgam

Şunlara da göz atın:

  1. Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli?
  2. Meyve ve Sebze Yemeyi Bıraktığınızda Vücudunuzda Neler Oluyor?
  3. Sebzeleri Buharda Pişirmek İçin 5 Neden
  4. Mısır Bir Sebze Midir?
  5. Meyve ve Sebzelerinizi Soymanız Gerekir mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo