Fırında limonlu somondan, tereyağlı tavada pişirme yöntemine, hafif bir somonlu salatadan doyurucu bir somonlu makarnaya kadar 5 farklı tarif ile sofranıza lezzet katabilirsiniz. Hem pratik hem de sağlıklı olan bu tarifleri denemek için işte 5 somon tarif önerisi.
Malzemeler:
Yapılışı:
Somonları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve kekik gezdirin. Limon dilimlerini somonların üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 15-20 dakika pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tavayı ısıtın ve tereyağı ile zeytinyağını ekleyin. Somonları derili kısmı alta gelecek şekilde tavaya koyun. 3-4 dakika kızartın, sonra çevirip diğer yüzünü de pişirin. Sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Somonu pişirip ufak parçalara ayırın. Yeşillikleri, domatesi ve salatalığı bir kaseye koyun. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Somonları üzerine ekleyerek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Ekmeğin bir yüzüne labne sürün. Marul, domates ve somonu ekmeğin üzerine yerleştirin. Üstüne diğer ekmeği koyarak sandviçi tamamlayın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın ve süzün. Tavada zeytinyağında sarımsağı soteleyin. Somonları ekleyip birkaç dakika pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın. Makarnayı ekleyerek sosla harmanlayın ve servis edin.
Şunlara da göz atın: