Erişte, un, yağ ve tuz karışımıyla hazırlanan yufkanın ince çubuk şeklinde kesilmesiyle hazırlanır. Kesme ismiyle de bilinen erişte, aslında bir makarna türüdür. Kesilen erişteler oda sıcaklığında veya fırında kurutularak kış için saklanır. Şekline göre uzun, çorbalık ve cimcik olarak farklı isimlerle anılır. Erişte sade olabileceği gibi, domates, biber, havuç, pancar, ıspanak gibi farklı çeşitlerle de sunulabilir.
Erişte ve yeşil mercimek ile nefis bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Sıcak bir başlangıç yapmanızı sağlayacak erişteli yeşil mercimeği, baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Domates ve erişte ile hazırlanan bu çorba, ortalama 20-25 dakika içinde hazırlanır. Ana yemeklerden önce sunulan bu çorba, özellikle et bazlı menülerden önce mideyi rahatlatmak için tüketilebilir.
Erişteyi haşlayıp sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için önerimiz, peynir ve cevizle zenginleştirmektir. Porsiyonu yaklaşık 135 kaloridir ve doyurucu tarifler arasında yerini alır.
Börek tadında nefis bir tarifimiz var. Ispanak, beyaz peynir, kaşar peyniri ve erişte ile hazırlanan bu yemek, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
Erişte ile yapabileceğiniz bir diğer alternatif ise, içerisine lahana ve haşhaş tohumu eklemektir. Davet sofralarında sunabileceğiniz lahanalı erişte hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır.
Kore mutfağının lezzetleri arasında yer alan siyah fasulyeli erişte, aslında bir Çin yemeğidir. Jajangmyeon ismiyle de bilinir. Tarifte noodle yerine erişte kullanabilirsiniz.
Süt, erişte ve kaşar peyniri ile hazırlanan sütlü erişte, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Hafifliği ve doyurucu ile kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.
Ispanak ve eriştenin uyumunu bilmeyen yoktur. Bu iki lezzetin karışımından oluşan ıspanaklı erişte yemeği, sosis ve sarımsak ile zenginleştirilir.
Tavuk göğsü, bezelye, havuç ve glutensiz erişte ile hazırlanan bu yemek, mineral bakımından çok zengindir. Diyet menülerinde de küçük porsiyonlar halinde tüketilebilir.
Şunlara da göz atın;