Ebegümeci, Kuzey Afrika'da ve Akdeniz'de yetişen bir bitkidir. Koyu yeşil yapraklı renklere sahip olan bu bitkinin sağlık için çok faydası vardır. Özellikle bitkinin yapraklarıyla hazırlanan ebegümeci çayı, kış aylarında şifa olması için sık sık tercih edilir. Ebegümeci ülkemizde en çok Karadeniz ve Ege mutfağında tüketilir. Siz de bu sağlıklı bitkiyi kullanarak nefis yemekler hazırlamak istiyorsanız, işte ebegümeciyle yapılan 7 farklı tarif:
Isırgan otu, ebegümeci, patates ve ıspanak ile hazırlanan ot çorbası, kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirecek şifa dolu çorba tariflerinden biridir. Yoğurt veya krema ile birlikte servis edilir.
Ebegümeci, pazı, arapsaçı ve sevdiğiniz otlarla hazırlayabileceğiniz bu börek, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Fırında pişirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Radika, kazayağı ve ebegümeci ile hazırlanan ot kavurma, yemeklerin yanında sunulacak atıştırmalıklar arasında yer alır. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Diyet listelerine uygundur.
Ebegümeci, bulgur ve domates ile hazırlanan bu yemeğin görünümü, ıspanak yemeğini andırır. İsteğe göre yoğurtla birlikte sunulur, düşük kalorilidir.
Maydanoz, dereotu ve ebegümeci gibi faydalı otlarla hazırlanan bu pidenin yapımında lor peyniri veya beyaz peynir de kullanabilirsiniz.
Kıyma, pirinç ve ebegümeci ile hazırlanan bu yemek, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Ortalama 20-25 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.
Ebegümeci ile yapabileceğiniz bir diğer yemek ise, sarmadır. İç harcı kıymalı pirinç ile doldurulan ebegümeci sarması yoğurt ve pul biber eşliğinde servis edilir.
Şunlara da göz atın;