Dondurulmuş Somon Nasıl Pişirilir?

Donuk somon nasıl pişirilir? Dondurulmuş somon nasıl pişirilir sizlere anlattık. İşte, donuk somon pişirme yöntemleri:
Dondurulmuş Somon Nasıl Pişirilir?
16 Eylül 2024, 10:42

Dondurucuda somon fileto bulundurmak, hızlı ve sağlıklı bir yemek hazırlamanızı kesinlikle kolaylaştırır. Çoğu fileto ince olduğundan, buzlarını çözmeden güvenle pişirebilirsiniz. Sadece ocakta mı, fırında mı yoksa ızgarada mı yapmak istediğinize karar verin. Somon pişirilirken lezzetli yanlar hazırlayabilirsiniz. Siz farkına varmadan akşam yemeğiniz hazır olacak. İşte, donuk somon nasıl pişirilir:


Malzemeler: (2 kişilik)

  1. 2 donmuş somon filetosu, her biri yaklaşık 110 ila 170 g
  2. 1 yemek kaşığı (15 ml) eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı
  3. En sevdiğiniz baharat karışımından 2 ila 3 çay kaşığı (4 ila 6 g)


Fırında Dondurulmuş Somon Nasıl Pişirilir?

Fırında Somon

  1. Fırını önceden 220 °C'ye ısıtın ve somonları soğuk su altında yıkayın. Buz parçaları eriyene kadar musluk altına durulayın.
  2. Filetoları çözmeye gerek olmadığını unutmayın. Buzu çıkarmak için hızlı bir şekilde durulamak balık filetolarının pişerken ıslanmasını önleyecektir.
  3. Somonu kurulayın ve her tarafını eritilmiş tereyağı ile fırçalayın. Filetoların nemini almak için bir kağıt havlu kullanın. Daha sonra 1 yemek kaşığı (15 ml) tereyağını küçük bir tabakta eritin ve fırça yardımı ile arkasını ve önünü fırçalayın.
  4. Filetoları derileri alta gelecek şekilde bir tavaya koyun ve balıkları baharatlayın. Dilediğiniz otları veya baharatları kullanabilirsiniz.
  5. Fırın tepsisini kapatın ve somonu 10 dakika pişirin. Balık pişerken buhar çıkmaması için fırın tepsisini sıkıca kapatın. Tavayı önceden ısıtılmış fırına koyun ve sıvıyı bırakana kadar somonu pişirin.
  6. Somonun üzerindeki kapağı ya da alüminyum folyoyu çıkarın ve 20 ila 25 dakika daha pişirin.
  7. Filetolarınız inceyse [2,5 cm'nin altında], 20 dakika sonra kontrol edin. Filetoların kalınlığı 3,8 cm'den fazlaysa 25 dakikaya yaklaşana kadar bekleyin.
  8. Somonu çıkarın ve servis yapmadan önce 3 dakika dinlendirin. Pişirme kabını bir rafa koyun ve balığı dinlenmeye bırakın. Filetolar pişirmeyi bitirecek ve sıvının bir kısmını yeniden emecektir.


Tavada Dondurulmuş Somon Nasıl Pişirilir?

Tavada Somon

  1. Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve somon filetolarını soğuk su altında yıkayın. Ocağa ağır bir tava koyun ve somonu dondurucudan çıkarırken altını açın.
  2. Somon filetoları bir kağıt havluyla hafifçe yağlayın ve fırçalayın. Somonun her tarafını kağıt havluyla kurulayın ve bir tabağa koyun. Daha sonra zeytinyağı ile her tarafını fırçalayın. Bu somonu baharatlayacak ve tavaya yapışmasını önleyecektir.
  3. Somonu kurutmak, cildin tavada gevrekleşmesine yardımcı olacaktır.
  4. Filetoları tavaya koyun ve 3 ila 4 dakika pişirin. Somonu, etli kısmı alta gelecek şekilde sıcak tavaya koyun. Tencerenin kapağını kapalı tutun ve somonu eti kızarana kadar orta-yüksek ateşte pişirin.
  5. Somon balığı pişerken somonu gevşetmek ve yapışmasını önlemek için tavayı birkaç kez dikkatlice sallayabilirsiniz.
  6. Filetoları çevirin ve baharatlayın. Her bir filetoyu tavada dikkatlice çevirmek için bir spatula kullanın. Ardından, dumanlı, baharatlı bir tat istiyorsanız, balığın üzerine 2 çay kaşığı (4 gr) eşit miktarda soğan tozu, kırmızı biber ve kırmızı biber serpin.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve somonu orta ateşte 5-8 dakika pişirin. Tencerenin kapağını, nemi hapsedecek ve balığın kurumasını önleyecek şekilde yerleştirin. Ardından ocağın altını orta dereceye düşürün ve balığın ortası pul pul olana kadar pişirin.
  8. Somonu servis etmeden önce 3 dakika dinlendirin. Filetoları servis tabaklarına alın ve balık dinlenirken garnitürleri çıkarın. Tavada kızartılmış somonu tavada kızartılmış sebzeler, kavrulmuş patates veya yabani pirinçle servis edebilirsiniz.


Izgarada Dondurulmuş Somon Nasıl Pişirilir?

ızgara somon

  1. Gaz veya kömür ızgarasını ısıtın. Somonunuzun tütsülenmiş bir tadı olmasını istiyorsanız, ızgaraya bir avuç ıslatılmış talaş ekleyin.
  2. Donuk filetoları soğuk su altında durulayın.
  3. Bir kağıt havlu alın ve nemi gidermek için somonun her iki tarafını da bu havluyla silin. 1 yemek kaşığı (15 ml) zeytinyağını küçük bir tabağa dökün ve içine bir pasta fırçası batırın. Somonun her iki tarafını yağla fırçalayın.
  4. Yağ, somonun ızgara ızgarasına yapışmasını önleyecektir.
  5. Somonunuzu baharatlayın.
  6. Somonu ızgaraya koyun ve 3 ila 4 dakika pişirin. Balığı derili tarafı alta gelecek şekilde ızgaraya yerleştirin ve kapağı ızgaraya koyun. Somonu çevirmeden, kapağı kaldırmadan pişmeye bırakın.
  7. Yağladığınız için deri ızgaraya yapışmamalı.
  8. Somonu çevirin ve 3 ila 4 dakika daha ızgara yapın. Kapağı kaldırmak için fırın eldiveni giyin ve her bir filetoyu dikkatlice ters çevirmek için bir spatula kullanın. Kapağı tekrar ızgaraya koyun ve balığın pişmesini bekleyin.
  9. Ters çevirdiğinizde somon derisi üzerinde kesin ızgara izleri görmelisiniz.
  10. Somonu çıkarın ve 3 dakika dinlendirin.


Şunlara da göz atın;

  1. Somon balıklı tarifler
  2. Balık buzlukta nasıl saklanır?
  3. Somonun faydaları nelerdir?
  4. Somonun bozuk olduğu nasıl anlaşılır?


Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo