Sonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları değişmeye başladı. Dünyayı etkileyen pandemiden dolayı bu kış, sağlığımıza her zaman olduğundan daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Sonbahar ve kış aylarında sık sık yakalandığımız grip, nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli noktalardan biri. Bununla birlikte soğuyan hava boğaz ağrılarına ve kuru öksürüğe neden olabiliyor. Bir türlü bitmeyen öksürük ve balgam için evde uygulayabileceğiniz bir şurup tarifimiz var. Evde öksürük şurubu nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarını tek tek paylaştık. İçeriğinde kimyasal maddeler olan öksürük şuruplarını doktor tavsiye etmediği sürece bilinçsizce içmemenizi hatırlatıyor, ev yapımı doğal öksürük şurubu tarifine geçiyoruz. Unutmadan ev yapımı pastil tarifine de mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.
Evde Doğal Öksürük Şurubu Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Yapılışı:
Ev Yapımı Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?
Hazırladığınız şurubu cam kavanozda ve ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında 7 gün boyunca saklayabilirsiniz. Şurubun faydalarından yararlanmak için sabah ve akşam tok karna bir yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Şurubun içerisinde kullanılan soğan ve sarımsağın doğal antibiyotik etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu karışım, boğaz başta olmak üzere tüm vücuda olumlu etki verir. Bal ve zencefilin birleşimi sayesinde balgam sorununu da kökünden çözer.
Önemli Not: Bu karışım öksürük şurubu etkisi gösterse de, ciddi hastalığı olan kişiler ve alerjik bünyelerin kullanmadan önce mutlaka doktora danışması gerekir. Aynı şekilde doktorunuzun vermiş olduğu bir öksürük şurubu varsa, mutlaka onu kullanın.
Şunlara da göz atın;