Diş Fırçası Nasıl Temizlenir?

Diş fırçasını temizlemek için ne yapılmalı? Lavaboya düşen diş fırçası nasıl temizlenir? Diş fırçası haftada kaç kez temizlenir? İşte, ağız hijyeni için diş fırçası temizleme yöntemleri:
Diş Fırçası Nasıl Temizlenir?
21 Temmuz 2022, 15:57

Diş fırçası, günlük hayatta en çok kullanılan, ağız ve diş sağlığını korumaya yarayan eşyalardan biridir. Her gün dişlerin yüzeyindeki plak ve bakterileri temizlemek için kullanılan diş fırçaları, ilk kullanımdan itibaren ağızdaki kalıntıları taşımaya başlar. Bu yüzden diş fırçası temizliği doğru bir şekilde yapılarak ağız hijyeni sağlanmalıdır. Diş fırçası temizleme yöntemlerine geçmeden önce normal diş fırçalarını en çok 3 ayda bir, şarjlı diş fırçalarının başlık kısmını ise 4 ayda bir değiştirmeniz gerektiğini hatırlatalım.


diş fırçası

Diş Fırçası Nasıl Temizlenir?

  1. Diş fırçasının üzerine her kullanımdan sonra sıcak su akıtın. Sıcak su, fırçada biriken bakterileri temizler. Fırçayı sıcak suyun içinde bekletmenize veya kaynatmanıza gerek yoktur. Hatta uzun süre sıcak suya maruz kalması fırçanın sapını eritir ve kılları kullanılamaz hale getirebilir.
  2. Fırça temizliği için karbonattan da yardım alabilirsiniz. Bunun için bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Fırçayı gece boyunca bu karışımın içinde bırakın. Sabah bol suyla durulayın.
  3. Diş fırçasını tuzlu suyun içinde 1-2 saat bekletmek de fırçadaki bakterilerin temizlenmesini sağlayacaktır.
  4. Sirkenin anti bakteriyel özelliğinden faydalanmak için, bir kapta su ve sirkeyi karıştırın. Diş fırçasını sirkeli suda bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak kullanabilirsiniz.
  5. Diş fırçasında oluşan kötü kokuları gidermek için, ağız gargaralarından yardım alabilirsiniz. Bir bardağın yarısını gargara ile doldurun. Diş fırçanızı bu gargarada 15 dakika beklettikten sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.
  6. Diş fırçasını her kullanımdan sonra suyla durulamaya ve kılların arasında macun bırakmamaya da özen gösterin.
  7. Yıpranan ve eskiyen fırçalarınızı yenileriyle değiştirin.
  8. Evdeki diş fırçalarının hepsini aynı kabın içerisinde tutuyorsanız, fırçalar arasında birkaç cm olmasına dikkat edin.
  9. Diş fırçasını tuvaletten uzak tutun. Sifonu her çektiğinizde fekal madde havaya yükselir ve banyo yüzeylerine bakterileri yayar. Bu yüzden diş fırçasını kapalı dolaplarda saklamaya özen gösterin.
  10. Diş fırçası kapaklarını 2 haftada bir temizlediğinizden emin olun. 
  11. Bakterilerin nemli alanlarda daha çabuk ürediğini unutmayın. Diş fırçalarınızı duruladıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımıyla kurulayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Diş macununun kullanım alanları
  2. Makyaj süngeri nasıl temizlenir?
  3. Gözlük camı nasıl temizlenir?
  4. Paslanmış bıçak nasıl temizlenir?
  5. Fayans araları nasıl temizlenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo